Sredi junija še ne vedo, kakšen je proračun

Na Smučarski zvezi Slovenije so funkcijo vodje panoge ukinili.

Objavljeno
18. junij 2015 22.26
SZS/odbor panoge za alpsko smučanje,Pavli Čebulj,Ljubljana Slovenija 11.05.2015
Mojca Finc, Šport
Mojca Finc, Šport

Ljubljana – Mesec dni po tem, ko je na Smučarski zvezi Slovenije predstavil novega vodjo panoge Pavlija Čebulja, se je alpski odbor odločil funkcijo ukiniti, naloge pa prerazporediti. Poslovni del bo prevzel Jožko Križan, odgovoren za marketing, strokovnega trenerji. Takšen korak narekuje tudi spremembo statuta.

»Bolj kot osebo iz stroke potrebujemo nekoga, ki bo aktivneje vodil poslovanje panoge. Križan bo poleg marketinških nalog imel pregled nad stroški in likvidnostjo. S to potezo smo okrepili poslovni del, poenostavili pa proces v strokovnem,« je povedal predsednik alpskega odbora Iztok Klančnik. Ali se mu ne zdi precej neodgovorno, da so izvedli mednarodni razpis za vodjo panoge, ga izbrali, nato pa ugotovili, da ga sploh ne potrebujejo? »Dejstvo je, da nekatere situacije terjajo določene aktivnosti. Tako smo se odločili. Alpski odbor pa je odločitev potrdil. Zdaj bomo lahko hitreje oddelali določene stvari,« ni dal konkretnega odgovora. Prav tako še ni znan proračun za novo sezono, številke bodo znane prihodnji teden (sučejo se okrog milijona evrov).

Znane so sestave ekip, a potrdili jih bodo šele, ko bo znana natančna vsota. V ženski – njeno krmilo drži trener Denis Šteharnik – so: Ana Drev, Ana Bucik, Katarina Lavtar in Tina Robnik (tehnične discipline), v ekipi za hitre discipline pa Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Vanja Brodnik. »Izpustili bomo trening na južni polobli, namesto v Argentini bomo smučali v Skandinaviji. Vse priprave bomo sicer opravili na avstrijskih ledenikih. Za Švico se nismo odločili, ker si je ne moremo privoščiti,« je Šteharnik razkril program ekipe za svetovni pokal, ki se ji bo pridruževala tudi skupina trenerja Rasta Ažnoha za evropski pokal; to so Eli Plut, Saša Brezovnik, Meta Hrovat, Desiree Ajlec in pridružena Klara Livk.

V moški tehnični ekipi, ki jo vodi Klemen Bergant, sta Žan Kranjec in Matic Skube. Miha Kürner in Mišel Žerak bosta z njimi glede na število trenerjev, ki bodo lahko pomagali pri delu na snegu. Fantje priprav na južni polobli ne bodo imeli, bodo pa trenirali v Saas-Feeju: »Na ledeniku bomo smučali 25 dni, z nakupom letnih kart smo zmanjšali strošek,« je dejal Bergant. Ekipa za hitre discipline bo s trenerjem Penom odšla na priprave v Čile. V njej so Klemen Kosi, Boštjan Kline in Martin Čater, pridružena člana pa Andrej Šporn in Rok Perko. »Radi bi nadgradili sodelovanje s potencialnimi smukači, mladinskim svetovnim prvakom Miho Hrobatom in podprvakom Štefanom Hadalinom. Sta člana ekipe za evropski pokal (vodi jo Miha Verdnik, v njej so še Žan Grošelj, Jakob Špik in Aljaž Dvornik), a bosta prehajala v skupino za svetovni pokal,« je povedal Pen. Upa, da bo zunanji sodelavec Andrea Massi s smukači preživel čim več časa. Ta teden so z njim na kondicijskih pripravah v Gorici.