Starejša in bolj premišljena

Mikaela Shiffrin je postala peta Američanka z velikim kristalnim globusom.

pon, 20.03.2017, 18:00

»Sovražim, ko me kdo vpraša, zakaj se na tekmi tako ženem, ko pa vem, da bom zmagala. Če misliš tekmovati, moraš pokazati vse, kar zmoreš!« je mojstrica belih strmin Mikaela Shiffrin opisala pristop, ki jo je popeljal med največja smučarska imena sveta. Postala je peta ameriška lastnica velikega kristalnega globusa po Philu Mahru, Tamari McKinneyBodeju Millerju in Lindsey Vonn.

Shiffrinova je prva tekmovalka po šampionki Vreni Schneider, ki je lovoriko osvojila kot izrazita slalomistka. Švicarki je zadnjič to uspelo leta 1995. Zanimivo, Shiffrinova se je rodila teden dni preden je legendarna Schneiderjeva prejela veliki globus.

Zanimivo se sliši, da v izjemni sezoni ni uresničila vsega, kar si je začrtala. Želela si je namreč zmagati na vseh slalomih. Motivacije ji na nadaljnji poti gotovo ne bo zmanjkalo. Navdih za nove korake črpa tudi pri opazovanju drugih športnih asov. Eden takšnih je tudi teniški velikan Roger Federer.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor