Stavka na letališču smučarkam omogočila dodaten trening

Slovenska ženska smučarska reprezentanca zaradi stavke letalskega prometa ne more iz Argentine, Tina Maze trenira v Čilu.

Objavljeno
28. avgust 2014 12.09
Ilka Štuhec Lenzerheide 13.3.2014 Foto: Tomi Lombar
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Buenos Aires − Slovenska ženska alpska smučarska reprezentanca bi morala že končati treninge v Argentini in se vrniti v Slovenijo, a zaradi stavke tamkajšnjega letalskega prometa to ni mogoče. Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ana Bucik bodo neprostovoljno podaljšanje bivanja v Ushuaii izkoristile za dodaten trening.

Peterica alpskih smučark je na najjužnejši točki Argentine trenirala vse od 5. avgusta, dekleta pa bodo trening zdaj podaljšala do nedelje, ko se vendarle vračajo v domovino.

Kot je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije sporočil odgovorni trener tehničnih disciplin za svetovni pokal Denis Šteharnik, so na zvezi sicer iskali možnosti za vrnitev iz Ushuaie, a so se odločili za podaljšanje treninga, ker hočejo obdržati ekipo skupaj in dati vso opremo na eno letalo. Danes bo imela ekipa tako prost dan in se preselila v drug hotel, že jutri pa sledijo novi treningi.

V Argentini imajo dekleta za seboj treninge tehničnih in hitrih disciplin, v zadnjih dneh pa sta prišla na vrsto še testiranje opreme in količinska vadba.

V Južni Ameriki se na novo sezono pripravlja tudi najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze, ki se je zaradi pomanjkanja snega v Portillu morala preseliti v Chillan, kjer bo trenirala predvsem smuk. Na južni polobli v Čilu trenirajo tudi člani moške ekipe za hitre discipline, na priprave v Argentino pa sta se odpravila tudi člana moške reprezentance v tehničnih disciplinah Žan Kranjec in Mišel Žerak.