Štirje na tekmi, a brez presežka

Timi Zajc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Peter Prevc so se uvrstili na jutrišnjo tekmo svetovnega pokala v Visli.

Objavljeno
17. november 2017 20.37
Finland Nordic Skiing Worlds
L. Z.
L. Z.

Visla - Z današnjimi kvalifikacijami se je v Visli začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenski reprezentanti z njimi ne morejo biti najbolj zadovoljni, saj so se na tekmo uvrstili štirje od sedmih. Z daljavo 126,5 metra je kvalifikacije dobil Avstrijec Stefan Kraft, lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala. Drugi je bil Nemec Stephan Leyhe s 124,5 m in 127,6 točke, tretji pa Japonec Junshiro Kobayashi s 126 m ter 126,5 točke.

Med Slovenci sta bila najboljša najmlajša: Timi Zajc in Tilen Bartol sta pristala pri 121 metrih in se zanesljivo uvrstila na nedeljsko tekmo (ob 15.00; jutri je ob 16.00 na sporedu ekipna tekma). Prvi zasedel 17., drugi pa 18. mesto. Še tri mesta niže je bil Anže Semenič, ki je prav tako kot Zajc in Bartol dosegel 121 metrov.

»Mislim, da sem s skoki kar upravičil naslov državnega prvaka. Upam, da bom v naslednjih dneh še stopnjeval svoje skoke. Na treningu sem skakal normalno, v kvalifikacijah pa sem bil malo živčen, ampak sem v odlični formi. Pristati na sneg je čisto drugače, nisem še navajen, a upam, da se čim hitreje privadim,« je povedal Zajc.

Prvi adut reprezentance Peter Prevc je skočil 115 metrov daleč, kar je zadostovalo za 24. mesto, precej bolj razočarani pa so lahko Robert Kranjec (51.), Jurij Tepeš (67.) in Anže Lanišek (69.), saj so ostali brez nedeljskega nastopa.