Kamilu Stochu vzeli planiški rekord!

Delov fotoreporter dr. Matej Užnik je žiriji predložil dokaz, da je Stoch z obema polovicama zadnjice »zaplužil« v sneg.

Objavljeno
31. marec 2017 21.03
Planica 2017
Mare Hohavič
Mare Hohavič
Slika pove več kot tisoč besed! Včasih pa poskrbi tudi za pravične odločitve športnih (raz)sodnikov. Tako je podoba, ki jo je ujel Delov fotoreporter, Kamila Stocha stala rekorda na planiški letalnici.

Poljski skakalni as je na sobotni ekipni tekmi, na kateri so trije skakalci presegli magično mejo 250 metrov, pristal najdlje – pri 251,5 metra. Veselil se je osebnega in poljskega rekorda kot tudi najboljše znamke na letalnici bratov Gorišek, sodniki pa niso opazili ali pa se niso zmenili za to, da je pri pristanku podrsal po snegu. Na očitke o neveljavnem rekordu so najprej odgovorili, da ni bilo nič spornega, če je podrsal le z enim delom telesa. Po skrbnem pregledu fotografije, ki jo je poslal dr. Matej Užnik, je sodniška komisija Fisa uvidela, da je Stoch z obema polovicama zadnjice »zaplužil« v sneg in mu odvzela rekord.

Tako je planiški rekorder Stefan Kraft, ki je brez težav pristal pri 251 metrih in dejal, da bi lahko letel še precej dlje, če se ne bi ustrašil. A zdaj, ko ima planiški rekord, trepeta za svetovnega. Potem ko je v Vikersundu pristal pri 253,5 metra, so zaokrožile fotografije z madežem na zadnjem delu njegovega dresa, ki kažejo na to, da je tudi Avstrijec podrsal pri pristanku. Sodniška komisija primer še proučuje in upa, da bo našla tako jasno fotografijo, kot jo je v Planici posnel dr. Užnik.