Streljanje leže pokopalo Bauerjeve upe

Kljub dvema hitrima zgrešenima streloma je slovenski biatlonec svetovno prvenstvo zapečatil z zelo spodobnim 17. mestom.

Objavljeno
19. februar 2017 18.05
mdr*Bauer Biatlon Pokljuka
J. P.
J. P.

Hochfilzen - Na biatlonsko svetovno prvenstvo v avstrijskem Hochfilznu je padel zastor z današnjo moško preizkušnjo na 15 kilometrov s skupinskim štartom, s katero je najhitreje opravil nezgrešljivi Nemec Simon Schempp, ki je ubranil devet sekund naskoka pred Norvežanom Johannesom Thingnesom Bøjem, ki mu je na zadnjem postanku roka enkrat zadrhtela, še sekundo več je zaostal bronasti Simon Eder, ki si je poklonil lepo darilo za 34. rojstni dan, ki ga bo praznoval v četrtek, obenem pa razveselil številne domače navijače na progi. Slovenske barve je zastopal Klemen Bauer, ki je že na prvih dveh streljanjih leže pustil po eno tarčo nepobeljeno, vseeno naposled ni zaostal veliko (1:16,0) in zasedel zelo spodobno 17. mesto.

»Kljub dvema napakama že na začetku, ko je nekoliko manj ugodno, saj izgubiš stik z najboljšimi, sem zadovoljen. Z Martinom Fourcadom sva se v drugem krogu še poskušala priključiti, kar se je njemu posrečilo, jaz pa sem raje spustil ritem, saj so bili pred menoj še trije krogi. Bilo je napeto in razburljivo do konca, majhen zaostanek minute in četrt je zadostoval zgolj za 17. mesto. Oprema je bila odlična, smuči vrhunske. Enostavno je potrebno na začetku nabirati ničle in si potem lahko privoščiš eno napako stoje. Toda kljub vsemu je rezultat v redu, tudi sicer sem na prvenstvu izpolnil pričakovanja. Tihe želje so bile nekoliko višje, ampak zdaj temu ne bom gledal v zobe, temveč prvenstvo raje ovrednotil s pozitivno oceno,« je pod opravljeno potegnil črto Bauer.

IZIDI MOŠKE TEKME S SKUPINSKIM ŠTARTOM (15 KM)

1. Simon Schempp (Nem) 35:38,3 (0)
2. Johannes Thingnes Bø (Nor) + 9,0 (1)
3. Simon Eder (Avs) 10,1 (0)
4. Anton Šipulin (Rus) 25,3 (2)
5. Martin Fourcade (Fra) 31,3 (3)
6. Lowell Bailey (ZDA) 33,5 (0)
7. Dominik Landertinger (Avs) 38,0 (2)
8. Fredrik Lindström (Šve) 39,7 (1)
9. Benedikt Doll (Nem) 42,9 (2)
10. Arnd Peiffer (Nem) 46,1 (2)
17. Klemen Bauer (Slo) 1:16,0 (2)