Svindal si je premislil: nastopil bo že v Söldnu

Vsestranski norveški smučar je še pred tednom dni zatrjeval, da še ni optimalno pripravljen za ledeniško uverturo.

Objavljeno
13. oktober 2015 15.03
tlo svindal
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Innsbruck - Čeprav je še pred tednom dni zatrjeval nasprotno, si je vsestranski norveški smučarski as Aksel Lund Svindal očitno premislil in bo - po poročanju današnjega Tiroler Tageszeitunga - vendarle nastopil na tradicionalni uverturi v novo tekmovalno zimo, veleslalomu za svetovni pokal 25. oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Spomnimo: superveleslalomski olimpijski zmagovalec iz Whistlerja, dvakratni lastnik velikega kristalnega globusa in petkratni svetovni prvak je moral zaradi lanske oktobrske nesrečne poškodbe Ahilove tetive med igranjem nogometa izpustiti večji del minule sezone, kljub uspešnemu okrevanju pa se je še pred dnevi zaklinjal, da še ni optimalno pripravljen za hude ledeniške napore, zato bo Sölden izpustil in se elitni beli karavani pridružil šele na prvih tekmah hitrih disciplin v Lake Louise.

Zakaj si je premislil, verjetno ni treba dvakrat ugibati: potencialnih dvesto točk, ki bi jih lahko brez boja oddal glavnemu tekmecu za osvojitev velikega kristalnega globusa, Avstrijcu Marcelu Hirscherju, bi ga lahko ob koncu sezone drago stalo ...