Teja Gregorin zlata, do štirih kolajn tudi športna plezalca

Slovenska odprava se s 3. zimskih vojaških iger v Sočiju vrača s petimi odličji, po enim zlatim in srebrnim ter tremi bronastimi.

Objavljeno
27. februar 2017 16.31
mdr pokljuka
J. P.
J. P.

Soči - Slovenska odprava se s tretjih zimskih vojaških iger v Sočiju vrača s petimi odličji, za največ - kar štiri - so poskrbeli športni plezalci. V težavnosti je bil Domen Škofic srebrn (zgolj za Avstrijcem Jakobom Schubertom) in na balvanih bronast (zmagal je Rus Vadim Timonov), medtem ko je bila Mina Markovič v obeh disciplinah tretja in Maja Vidmar sedma. Obakrat si je konkurenco pokorila Avstrijka Jessica Pilz. »Pripravljam se še na sezono in moram natrenirati še veliko stvari, vsekakor pa je bil to lep uvod v zelo močni konkurenci. S kolajnama sem dobil novo motivacijo,« je za STA ocenil Škofic.

Še uspešnejša od njega je bila zlata biatlonka Teja Gregorin na 7,5-kilometrski razdalji: »Teden dni po svetovnem prvenstvu v Avstriji se še vedno dobro počutim. Na strelišču sem bila brezhibna in potrdila odlično strelsko formo. V Soči sem se zelo rada vrnila in tudi tokrat ga zapuščam z lepimi občutki.« Teji sta na zmagovalnem odru družbo delali Rusinji Tatjana Akimova in Uljana Kajševa, med moškimi je bil na 10-kilometrski razdalji najhitrejši njun rojak Maksim Cvetkov, medtem ko je Klemen Bauer zasedel peto mesto.