Bo trinajstica tokrat Tini Maze prinesla več sreče?

Slovenska smučarka Tina Maze bo imela na slalomu v Leviju priložnost, da popravi vtis iz Söldna.

Objavljeno
14. november 2014 19.22
mdr/solden
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Levi - Potem ko se ji uvodni veleslom v Söldnu ni najbolje posrečil (končala ga je na 22. mestu), bo imela Tina Maze jutri v Leviju novo priložnost. Led je prebit, a vprašanje je, v kakšni slalomski formi je slovenska šampionka. Črnjanka se je sicer pred letom dni na Finskem veselila tretjega mesta, a v nadaljevanju sezone v kratkih zavojih ni bila več prepričljiva kot denimo sezono prej (2012/13), ko je z Američanko Mikaelo Shiffrin celo tekmovala za globus.

»Trenirali smo sicer podobno kot v lanskem pripravljalnem obdobju, vendar smo z ekipo veliko več naredili pri pomladnem testiranju in izbiri ustrezne opreme. Imam trše čevlje, ki se pri mojem slalomiranju obnašajo bistveno bolje. Zavoji so bolj natančni. V slalomsko sezono grem tako s prepričanjem, da imam dobro opremo, kar mi veliko pomeni,« je pred jutrišnjo tekmo povedala Mazejeva, ki je na nocojšnjem žrebu dobila štartno številko 13. Z njo je že poskusila v Söldnu, upati je, da ji bo tokrat prinesla več sreče.

Slalom, ki se bo začel ob 10. uri, bosta odprli Švedinji. Prva se bo na progo podala druga najboljša slalomistka minule zime in zmagovalka v Kranjski Gori Frida Hansdotter, sledila ji bo rojakinja Maria Pietilä-Holmer. V svetovnem pokalu je ostala le še ena predstavnica družine Schild, Bernardette (št. 3), ki bo poskusila nadaljevati izjemen niz upokojene sestre Marlies, zanimivo pa bo videti, ali bo sploh katera od tekmic sledila Shiffrinovi, olimpijski in svetovni prvakinji, ki se bo na progo podala kot četrta. Finale bo na sporedu ob 13. uri.

Mazejeva bo edina slovenska smučarka na štartu v Leviju. Večina deklet, ki nastopa v svetovnem pokalu, se že pripravlja na tekme v ZDA, nekaj pa jih bo v Skandinaviji nastopilo na tekmah evropskega pokala.