Tina Maze ni šla z brega brez učinka, jutri s št. 20

Po odpovedi tudi druge tekme v Banskem je Tina Maze dan izkoristila za slalomski trening pred kombinacijo.

Objavljeno
28. februar 2015 21.17
Bulgaria Alpine Skiing World Cup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bansko - Alpske smučarke so danes ostale še brez drugega superveleslaloma za svetovni pokal v Banskem. V slabi vidljivosti in na uničeni progi se je preizkusilo le 13 smučark, nato pa so tekmo prekinili in odpovedali.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze je na štartu čakala zaman. »Ni prijetno čakati na vrhu, a vidljivost je bila danes tako kot že včeraj slaba, megla je bila pregosta, poleg tega se je razbila tudi snežna podlaga, težko je bilo smučati, a ne glede na to, smo potem naredili še slalomski trening, tako da nismo šli z brega povsem brez učinka,« je povedala Črnjanka, ki je tako opravila tudi nekaj slalomskih uavojev za jutrišnjo kombinacijo.

»Kakorkoli obrneš, so te stvari po drugi strani tudi pozitivne. Sicer si v družbi kot vedno, a imaš več časa govoriti o nepomembnih stvareh z ljudmi, s katerimi si dosti skupaj. Vse smo vedno osredotočene zgolj na smučanje, tako da je prav prijetno govoriti tudi o čem drugem, pogovarjaš se s tekmicami z manj stresa in je ob druženju tako več časa za debate,« je o čakanju na vrhu proge dejala Mazejeva.

Vodilna smučarka v svetovnem pokalu se je nadejala, da bodo razmere vendarle boljše jutri, ko je na sporedu alpska kombinacija. Mazejeva bo štartala s številko 20. Štart superveleslaloma je že ob 9. uri, slalom pa ob 12. »Upam, da bo vreme dobro, proga pa se bo s temi temperaturami bržkone malo utrdila. Pričakujem super tekmo,« je še povedala Mazejeva.

Superveleslalomsko progo v kombinaciji bo zakoličil trener v ekipi aMaze Valerio Ghirardi. Poleg Mazejeve se bodo na progo Marc Girardelli podale še tri Slovenke: Ilka Štuhec bo štartala kot deveta, Ana Bucik kot 15., Vanja Brodnik pa kot 23.