Tina Maze s številko 16 po drugo smukaško zmago v tej zimi

Na štartu smuka v Bad Kleinkirchheimu (jutri ob 11.30) bosta tudi Ilka Štuhec s številko 2 in Vanja Brodnik z 38.

Objavljeno
09. januar 2015 20.43
AUSTRIA-SKIING/WOMEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bad Kleinkirchheim - Potem ko je stopnjevala nastope in rezultate na treningih, slovenska smučarska kraljica Tina Maze že komaj čaka jutrišnji četrti smuk sezone (z začetkom ob 11.30), na katerem bo nastopila kot prva iz elitne sedmerice, torej s štartno številko 16. Izkušena 31-letna Črnjanka v trenutni razvrstitvi discipline drži drugo mesto, za vodilno ameriško zvezdniško povratnico Lindsey Vonn, ki je bila najhitrejša na današnjem drugem treningu (resda s slabšim časom kot Italijanka Daniela Merighetti in Nemka Viktoria Rebensburg, ki pa sta zgrešili po ena vratca in njuna časa nista merodajna), pa zaostaja 64 točk.

»V primerjavi s prvim treningom smo naredili velik skok naprej, vedno bolje se počutim in upam, da lahko jutri še nadgradim to, kar sem pokazala danes. Bolezen me je zdelala, v slalomu, kjer potrebuješ več energije sem se počutila prazno. V smuku moraš le bolj priklicati prave občutke, zadovoljna sem. Proga je težka, ledena, treba je dobro smučati,« je po prvem treningu povedala Mazejeva.

»Upam, da končam na zmagovalnem odru, čeprav mi tukaj to še ni uspelo. Vedno gre kaj narobe. Vseeno si želim, da mi tokrat uspe,« pa je povedala rahlo obolela Vonnova, zmagovalka prejšnjih dveh smukov v sezoni, ki bo šla na progo Franz Klammer kot dvajseta, medtem ko bo elitno sedmerico zapečatila zmagovalka prvega treninga, Tina Weirather iz Liechtensteina.

Mazejeva sicer lovi četrto zmago v sezoni, drugo smukaško, na zmagovalni oder pa je v tej zimi stopila že šestkrat. Nastopili bosta še dve Slovenki: Ilka Štuhec bo na progo skočila kot druga, zgolj za Američanko Alice McKennis, medtem ko ima Vanja Brodnik številko 38. V konkurenci bo 55 smukačic. V nedeljo bo v Bad Kleinkirchheimu na sporedu še superveleslalom.