Tina Maze zmagala na divji ekshibiciji štirih disciplin (VIDEO)

Vsestranska Tina Maze je bila najhitrejša na ekshibicijski tekmi Red Bull Skills v Lenzerheide.

Objavljeno
29. marec 2015 15.09
meribel
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lenzerheide - Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze se je po koncu znova sijajne in zelo uspešne tekmovalne sezone, ki jo je končala z drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, nastopila še na ekshibicijskem četveroboju v švicarskem Lenzerheide in znova dokazala, da je ena najbolj vsestranskih smučark na svetu.

Edina je v minuli sezoni nastopala v vseh discplinah, svoje znanje pa dokazala na posebni preizkušnji, ki jo je v pripravil Red Bull. Posebnost zabavne tekme Red Bull Skills je v prav posebni kombinaciji vseh disciplin. Smučarje in smučarke v enem nastopu na eni progi, brez menjave smuči in brez predaha čakajo dolgi superveleslalomski zavoji, nato prehod med slalomske količke, hitri smukaški odsek, ki se pred ciljem prevesi še v niz veleslalomskih zavojev.

Mazejeva je na tej tekmi nastopila že lani in osvojila tretje mesto. Tokrat si je odločilno prednost prismučala v obeh hitrih disciplinah in s časom 2:47,04 gladko zmagala. Druga je bila domačinka lanska zmagovalka Denise Feierabend (+0,51), tretja pa Čehinja Klara Križova (+1,47). Nastopile so tudi nekatere njene znanke iz karavane svetovnega pokala, Tina Weirather iz Liechtensteina je bila četrta (+2,31).

Moško tekmo je dobil Francoz Adrien Theaux (2:38,51), pred domačinoma Maurom Caviezlom (+0,81), lanskim zmagovalcem, in Gillesom Roulinom (+2,07).