Tina z olimpijskimi občutki na prvenstvo

Alpska smučarka Tina Maze ima na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku najvišja pričakovanja.

Objavljeno
28. januar 2015 00.42
Rasto Ažnoh,Ilka Štuhec,Ana Bucik in Vanja Brodnik,Ljubljana Slovenija 27.01.2015
Vito Divac, šport
Vito Divac, šport
Ljubljana – Osrednji dogodek novinarske konference slovenskih smučark pred svetovnim prvenstvom v Vailu je bil pogovor prek skypa s Tino Maze. Prva dama svetovnega pokala je bila videti bistveno bolje kot pred nekaj dnevi v St. Moritzu. Pravi, da antibiotiki učinkujejo, tako da bo prvenstvo, ki se sicer začne v torek s superveleslalomom, pričakala zdrava.

To pa je tudi najbolj pomembna novica iz Beaver Creeka, kjer bo ekipa aMaze domovala med prvenstvom. »Že dolgo nisem bila bolna, zato se nisem najbolje odzvala. Na tekmah v Švici mi je bolezen pobrala veliko moči, tako da za vrhunske predstave nisem bila prava. Iz dneva v dan pa se počutim bolje. Najbolj pomembno je, da imam na voljo nekaj dni za obnovitev moči,« je Mazejeva povedala o težavah, ki so jo pestile skoraj mesec dni. Verjame, da je v St. Moritzu izpolnila bonus slabih nastopov in smole.

Na novinarsko vprašanje, ali lahko primerja počutje pred ameriškim SP v Beaver Creeku in ruskimi OI v Sočiju, je odgovorila, da so zelo podobni. »Po mnogočem je letošnja sezona podobna lanski. Krivulja rezultatov je sicer letos nekolikanj padla, vendar pa smučam dobro v vseh disciplinah. Moja pričakovanja so najvišja. Mislim, da bi bilo svetovno prvenstvo lahko dobro,« je povedala o olimpijskih občutkih, ki so ji v Sočiju prinesli dve zlati kolajni. Del motivacije pa je tudi popraviti slabši vtis z zadnjih tekem v St. Moritzu in Cortini d'Ampezzo.

Mazejeva se še nikoli ni tako veselila poti v Ameriko. Bazo za trening bo imela bržkone v Vailu, kjer bo več vadila slalom in veleslalom. Želi si namreč priklicati prave občutke v tehničnih disciplinah. Od sijajne slalomske predstave v Flachauu sta namreč minila dva tedna. S hitrimi disciplinami ne bo pretiravala. Pravi, da bo zanje dovolj časa na treningih smuka. Tudi spored SP ji ustreza, saj bo pred superveleslalomom trening smuka, po tekmi pa še dva treninga.

V preostanku reprezentance so pričakovanja seveda bistveno skromnejša. Kot so pojasnile Ilka Štuhec, Ana Bucik in Vanja Brodnik, gredo na SP z željo smučati najbolje, kar zmorejo. Medtem ko Štuhčeva in Brodnikova stavita na hitri disciplini, pa se bo Bucikova osredotočila na slalom. »Verjamem, da se dekleta lahko uvrščajo med petnajst, ob ugodnih razmerah in razpletih tudi med deseterico najboljših,« je predstavil svoj pogled na SP šef ženske reprezentance Rasto Ažnoh.