Odpoved tekme v Titisee-Neustadtu, naslednja postaja: Planica!

Zaradi premočnega vetra so smučarski skakalci ostali brez tekme v Nemčiji, zdaj jih čaka le še zadnje dejanje pod Poncami.

Objavljeno
13. marec 2016 12.48
KAZAKHSTAN-SKIJUMPING/
Š. Ro.
Š. Ro.

Titisee-Neustadt - Najboljši smučarski skakalci, še zlasti Peter Prevc in z njim vsa slovenska javnost, že odštevajo do zaključka svetovnega pokala v Planici, kjer se obeta pravo rajanje z velikim kristalnim globusom. Pred tem je danes tekmovalce čakala še druga tekma na nemškem prizorišču Titisee-Neustadt, a so v močnem vetru nanjo zaman čakali.

Že včeraj so spremenljive razmere zaznamovale potek tekme, danes pa botrovale odpovedi kvalifikacij, ki so jih načrtovali za 12. uro. Žirija je sprva potrdila začetek tekme ob 13.45, vendar pa nato odložila štart za eno uro. Razmere se niso umirile, zato je sledila odpoved.

Karavana se bo tako zdaj preselila pod Ponce, kjer bo prihodnji konec tedna na sporedu zadnje dejanje izjemne sezone, v kateri je navduševal slovenski zlati orel. Prevc je z včerajšnjim drugim mestom, premoč je priznal le Norvežanu Johannu Andreju Forfangu, že 19. v sezoni stopil na zmagovalni oder in tudi prebil magično mejo 2000 točk (2023) ter se tudi s tem rekordom izenačil z Gregorjem Schlierenzauerjem, ki mu je to doslej edinemu uspelo v sezoni 2008/09. Avstrijec je dosegel 2083 točk in Prevc bi ga lahko na dveh tekmah v Planici prehitel tudi v tem pogledu. Za zdaj je slovenski šampion z njim izenačen tudi s 13 zmagami v eni sezoni, skušal pa bo uloviti še 14. in 15.

Na poseben mejnik bo moral do Planice počakati tudi Noriaki Kasai, ki bi danes moral nastopiti že na svoji 500. tekmi v karieri. Prevc je sicer včeraj namignil, da naj legendarni Japonec raje praznuje v Sloveniji, veter pa mu je to željo uresničil.

Na tekmo so danes zaman čakali tudi Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Robi Kranjec in Domen Prevc, ki je včeraj navdušil s četrtim mestom.