Tragedija za Svindala: konec sezone že pred začetkom

Norveški smučarski zvezdnik si je strgal Ahilovo tetivo pri igranju nogometa med treningom v Söldnu.

Objavljeno
19. oktober 2014 18.22
ap/Canada World Cup Downhill Skiing
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Sölden - Olimpijskemu zmagovalcu in petkratnemu svetovnemu prvaku, norveškemu smučarskemu zvezdniku Akslu Lundu Svindalu, je sreča tik pred začetkom nove tekmovalne zime obrnila hrbet. Le teden dni pred tradicionalnim veleslalomskim štartom na ledeniku Rettenbach se je namreč hudo poškodoval, strgal si je Ahilovo tetivo, zaradi česar je sezona 2014/15 zanj bržčas že končana, še preden se je sploh začela.

Do poškodbe je prišlo med treningom norveške reprezentance v Söldnu, toda ne na smučišču, temveč med popoldanskim igranjem nogometa. Norvežana so bliskovito prepeljali v bolnišnico v Innsbruck, od koder pa ne prihajajo nič kaj spodbudne vesti, saj bo po operaciji okrevanje 31-letnega asa, v minuli sezoni drugega v skupnem seštevku svetovnega pokala (zgolj za Marcelom Hirscherjem), očitno trajalo celo zimo. Svindal bo še nekaj časa ostal v Avstriji, nato bo poškodbo saniral doma v Oslu.

»Po treningu smo se želeli še malo sprostiti in razgibati. Podajali smo si žogo, kar naenkrat pa sem začutil močan sunek v nogi. Brž mi je bilo jasno, kaj se je zgodilo,« je strnil dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, ki je nezgodo pospremil s črnim humorjem. »Sh*t happens,« je zapisal na svojem facebook profilu in pristavil: »Neprijetna poškodba ob najbolj neprijetnem času, a zdaj ne morem storiti nič drugega, kot pozitivno gledati v prihodnost.«