Trenerji in tekmovalci čistili progo

Alpsko smučanje za moške: Zaključni izpit za Perka, Kosija in Čatra.

Objavljeno
23. februar 2017 20.56
Mojca Finc
Mojca Finc
Kvitfjell – Pred smučarji je zadnjih devet tekem za svetovni pokal. Ustavili so se v Kvitfjellu, kjer jih od danes do nedelje čakajo tri tekme (dva smuka in superveleslalom), pred finalom sezone v ZDA se bodo merili še v tehničnih disciplinah v Kranjski Gori.

Boštjan Kline je edini slovenski tekmovalec v ekipi za hitre discipline z vstopnico za finale v Aspnu, vsi drugi bodo nastope sklenili ta konec tedna na Norveškem, kjer se bodo poleg Klineta merili še Rok Perko, Klemen Kosi in Martin Čater. Trener Peter Pen jim pred »zaključnim izpitom« ni postavljal posebnih zahtev, pravi, da bo po koncu tekmovalne zime lestvica FIS pokazala, kam sodijo.

Fantje so po svetovnem prvenstvu dobili prost dan, sledile so kondicijska vadba in preizkušnje nižje ravni. Na včerajšnjem edinem uradnem smukaškem treningu se je najvišje uvrstil Perko (32.), najhitrejši pa je bil Kanadčan Erik Guy, svetovni prvak v superveleslalomu in podprvak v smuku.

»Norvežani se zelo varčno lotijo svetovnega pokala. Videli smo različne scenarije, a na koncu se jim je vedno izšlo. Te dni so povsem nepripravljeni. Ker ni bilo dovolj delavcev na progi, smo trenerji in tekmovalci pomagali odstraniti nov sneg. Pred treningom so delali s stroji, a naredili še več škode,« je Pen sporočil s severa. Tokrat ima okrepitev, saj se je štabu pridružil nekdanji smukač Andrej Jerman, ki živi in dela v Oslu.