Ana Drev osma, do točk še Tina Robnik in Meta Hrovat

Na drugem veleslalomu olimpijske zime v Killingtonu nova zmaga Viktorie Rebensburg, ki je vodila že po prvi progi.

Objavljeno
25. november 2017 17.50
Posodobljeno
25. november 2017 17.50
US Alpine World Cup Skiing
J. P.
J. P.

Killington - Slovenska ženska veleslalomska odprava je na drugi tekmi olimpijske sezone svetovnega pokala alpskih smučark v Killingtonu vpisala nov ekipni uspeh. Če sta se uvodoma na ledeniku Rettenbach nad Söldnom med dobitnice točk prebili Tina Robnik in mlada Meta Hrovat, se jima je tokrat pridružila še članica prve jakostne skupine Ana Drev, ki je na prvi progi vpisala deseti rezultat, v drugo pa izhodišče še popravila in z osmim mestom izenačila svojo sedmo najboljšo uvrstitev doslej na preizkušnjah tega ranga.

Njen uspeh sta dopolnili še Robnikova, ki je bila 16. po polovici tekme in na koncu (do deseterice jo je ločilo pičlih 23 stotink), in Hrovatova, ki bi šla še višje kot do 27. mesta, če si ne bi v finalu privoščila večje napake. Razplet pri vrhu je bil skoraj do potankosti tak kot uvodoma v Söldnu: znova je prepričljivo, z najboljšima časoma obeh prog, zmagala Nemka Viktoria Rebensburg, tretja je bila še enkrat Italijanka Manuela Mölgg, ki pa je zaostala že skoraj sekund in pol, le drugo mesto je tokrat pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je za najhitrejšo edina zaostala manj kot sekundo.

Ana Drev: Rezultat celo nad pričakovanji

»Res sem zelo vesela, morda lahko celo rečem, da je rezultat nad pričakovanji. Nekaj kakovostnih treningov sem že opravila, a tekma je vendarle tekma, proga pa običajno daljša kot na treningih. Vplival je tudi pritisk preizkušnje, podlaga v finalu pa je bila morda že nekoliko slabša. Proga tu mi je všeč, tako konfiguracija kot teren,« je poudarila 32-letna Drevova in spregovorila še o obdobju po Söldnu, ko je na ledeniški premieri olimpijske sezone odstopila.

»Vzela sem si nekaj časa za počitek, tudi zaradi kolena in da sem opravila dobro kondicijsko pripravo. Zadnjih 14 dni sem lahko normalno vadila. Priprave so potekale zelo dobro, saj se mi je zdelo, da se stanje kolena izboljšuje. Dejansko sem na zadnjih treningih že smučala brez bolečin. Tudi to je pripomoglo k dobremu počutju in boljšemu smučanju. V Söldnu sem bila vesela, da sem sploh štartala, zdaj mi je bilo zato lažje. Današnji rezultat je tudi posledica dejstva, da sem uvodoma že nastopila,« je pristavila Ana.

Jutri bo v Killingtonu na sporedu še slalom (s štartom prve proge ob 16. in druge ob 19. uri), na katerem bo v slovenskem taboru najvišje merila Goričanka Ana Bucik, ki je bila v današnjem veleslalomu za več kot sekundo prepočasna za točke.

IZIDI

1. (1.) Viktoria Rebensburg (Nem) 1:57,63
2. (2.) Mikaela Shiffrin (ZDA) + 0,67
3. (3.) Manuela Mölgg (Ita) 1,49
4. (4.) Stephanie Brunner (Avs) 1,65
5. (6.) Federica Brignone (Ita) 1,75
6. (5.) Tessa Worley (Fra) 2,11
7. (15.) Frida Hansdotter (Šve) 2,23
8. (10.) Ana Drev (Slo) 2,45
9. (18.) Melanie Meillard (Švi) 2,53
10. (10.) Petra Vlhova (Slk) 2,76
16. (16.) Tina Robnik (Slo) 2,99
27. (29.) Meta Hrovat (Slo) 4,11
_____________________________________
44. Ana Bucik (Slo)