Trojica kombinatorcev v Skandinavijo

V novi zimi bo med nordijskimi kombinatorci spet največ pričakovati od Marjana Jelenka, ki se je izkazal v poletni sezoni.

Objavljeno
24. november 2014 21.21
SKI-NORDIC-WC2013-ITA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Po alpskih smučarjih in smučarskih skakalcih bodo novo sezono svetovnega pokala konec tedna v finski Ruki, ki bo gostila po eno posamično in moštveno preizkušnjo, začeli tudi nordijski kombinatorci. Na uvodno skandinavsko postajo bodo odpotovali tudi trije slovenski tekmovalci, glavni adut bo kajpak vnovič Marjan Jelenko, ki se je izkazal s končnim četrtim mestom v poletni sezoni, zaostal je le za tremi Nemci. Ob njem se bosta predstavila še Gašper Berlot in Jože Kamenik.

Fante, ki so se od četrtka do nedelje pripravljali na Rudnem polju, kjer so lahko opravili tekaški trening na snegu, jutri čaka še enodnevna tekaška vadba na zasneženi Pokljuki, nato pa se v sredo odpravljajo proti Finski. »Imeli smo srečo, da je zapadel sneg, saj nam je vsaj na začetku sezone vsak snežni trening nadvse dragocen. Manjšo težavo predstavlja prehod na skakalnici s keramične na ledeno smučino kakor preskok s tekaških rolk na tekaške smuči. Pri teku sta namreč drsenje in ravnotežje na smučeh povsem drugačna kot na rolkah,« je pojasnil novi trener kombinatorcev Jože Berčič.