Trojna francoska zmaga, trojček Pinturaulta

V kitzbühlski alpski kombinaciji je Klemen Kosi zasedel 12., Boštjan Kline pa 16. mesto. Svindal in Hirscher odstopila.

Objavljeno
22. januar 2016 19.06
J. P.
J. P.

Kitzbühel - Francosko alpsko smučanje se veseli trojne zmage na prestižni alpski kombinaciji za svetovni pokal v Kitzbühlu. Konkurenco si je že tretjič zapored suvereno pokoril Alexis Pinturault, daleč za njegovim hrbtom pa se je vnel boj za drugo mesto, saj so se kar štirje tekmovalci zrinili v pičlih 19 stotink. Zmagovalcu sta naposled družbo na stopničkah delala rojaka Victor Muffat-Jeandet, ki je zaostal 89 stotink, in Thomas Mermillod Blondin, ki je bil še tri stotinke počasnejši, s čimer je ponovil svoji kitzbühlski dosežek izpred treh let. Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Švicar Carlo Janka, ki je zamudil natanko sekundo, še osem stotink več pa Slovak Adam Žampa, ki tako visoko kot danes v svetovnem pokalu še ni bil, lani je denimo kombinacijo na tem prizorišču končal kot sedmi.

Vodilni po superveleslalomskem delu, prvi smučar te tekmovalne zime, Norvežan Aksel Lund Svindal, je že v zgornjem delu slalomske proge odstopil, podobno se je zgodilo tudi njegovemu najresnejšemu tekmecu za veliki kristalni globus, domačemu matadorju Marcelu Hirscherju. Ta je resda slalom končal več kot sekundo hitreje od vseh zasledovalcev in bi se naposled veselil tudi kombinacijske zmage s 44 stotinkami naskoka pred Pinturaultom, če ne bi na progi povozil količka, zaradi česar so ga kajpak diskvalificirali, s tem pa razočarali številčno občinstvo v izteku proge Ganslern.

Do točk sta se dokopala tudi oba slovenska predstavnika: Klemen Kosi je s štirinajstim slalomskim časom napredoval na končno dvanajsto mesto, za zmagovalcem zaostal manj kot tri sekunde in za 21 stotink pustil za seboj tudi vsestranskega Norvežana Kjetila Jansruda, medtem ko je Boštjan Kline, ki mu je po superveleslalomskem delu kazalo še bolje kot Kosiju, končal na 16. mestu s 3,23 sekunde zamude. Jutri bo v Kitzbühlu klasična smukaška preizkušnja.

IZIDI MOŠKE SUPERKOMBINACIJE V KITZBÜHLU

1. Alexis Pinturault (Fra) 2:03,70
2. Victor Muffat-Jeandet (Fra) + 0,89
3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) 0,92
4. Carlo Janka (Švi) 1,00
5. Adam Žampa (Slk) 1,08
6. Romed Baumann (Avs) 1,85
7. Dominik Paris (Ita) 2,16
8. Vincent Kriechmayr (Avs) 2,31
9. Bryce Bennett (ZDA) 2,50
10. Riccardo Tonetti (Ita) 2,71
12. Klemen Kosi (Slo) 2,90
16. Boštjan Kline (Slo) 3,23