Uvodno wengensko poglavje Fillu

Italijanski alpski smučar je bil najhitrejši na prvem treningu smuka na Lauberhornu, Boštjan Kline dvajseti.

Objavljeno
10. januar 2017 16.14
Switzerland Alpine Ski World Cup
J. P.
J. P.

Wengen - Ta konec tedna bo za alpske smučarje prav poseben, saj jih čaka klasična postaja svetovnega pokala, švicarski Wengen, ki bo v petek najprej gostil alpsko kombinacijo, dan pozneje smuk na slovitem Lauberhornu, v nedeljo pa še slalom. Še pred tem bodo prireditelji pod streho skušali spraviti tri smukaške treninge, prvega so že danes, najbolje pa se je z zahtevnim izzivom spopadel prekaljeni 35-letni Italijan Peter Fill, ki je na tem prizorišču že stal na zmagovalnem odru, pred natanko desetletjem je bil tretji.

Danes je prvega zasledovalca, Avstrijca Maxa Franza, pustil za seboj za pičlih 11 stotink, domačega aduta Beata Feuza pa za šestnajst. Razlike so bile majhne, med prvim in sedmim manj kot pol sekunde. Lanski zmagovalec, Norvežan Aksel Lund Svindal, je z zaostankom 1,28 sekunde končal na 18. mestu in le za malo prehitel najboljšega Slovenca, Boštjana Klineta, ki je na 20. mestu zamudil tri desetinke več.

Drugi naši predstavniki so obtičali precej bolj zadaj: Rok Perko (+ 3,82) in Klemen Kosi (3,99) sta se eden za drugim zvrstila na 46. in 47. mestu, Andrej Šporn je zaokrožil petdeseterico (4,55), Martin Čater je bil 55. (5,84), Miha Hrobat 63. (6,43), Tilen Debelak 73. (9,36) in Štefan Hadalin 75. (10,28) med osemdesetimi tekmovalci, ki so prečkali ciljno črto, med najpočasnejšimi je bil tudi hrvaški veteran Ivica Kostelić.

Peter Fill je začel najprepričljiveje. Foto: Jean-Christophe Bott/AP.