V Bad Gasteinu med finaliste stopil Tim Mastnak

Zmagovalec paralelnega slaloma za svetovni pokal v Bad Gasteinu je Bolgar Radoslav Jankov. Tim Mastnak je bil 14.

Objavljeno
08. januar 2016 20.01
Š. Ro.
Š. Ro.

Bad Gastein - Potem ko so slovenski deskarji alpskih disciplin zadnja leta z Žanom Koširjem na čelu redno navduševali na bližnjem avstrijskem prizorišču tekem svetovnega pokala, jim tokrat paralelni slalom pod žarometi ni prinesel uvrstitev na vrh. Vseeno pa je po dolgem času s prebojem v izločilne boje presenetil Tim Mastnak.

Mladi Celjan in nekdanji mladinski svetovni prvak je napredoval s 14. kvalifikacijskim časom, nato pa v osmini finala dobil izjemno težkega nasprotnika: nekdanjega svetovnega prvaka Benjamina Karla, ki je kot tretji najhitrejši v kvalifikacijah lahko izbral hitrejšo progo. Mastnak je z nekaj napakami za las zaostal za avstrijskim veteranom in tako ni izboljšal svoje uvrstitve.

Vseeno je dobil dobro spodbudo za naslednjo tekmo na domači Rogli, kjer je bil pred dvema letoma tudi nazadnje med finalisti. Tedaj se je na krilih domačih navijačev veselil 4. mesta in najboljše uvrstitve v karieri. Za tem je nekajkrat le za las zgrešil najboljšo šestnajsterico, ustavljale so ga tudi poškodbe, upati pa je, da je zdaj končno prekinil nesrečni niz.

Tokrat je nesrečno pred vrati izločilnih bojev ostal Rok Marguč. Po odličnem prvem kvalifikacijskem nastopu 8dosegel je 7. čas), se mu je drugi ponesrečil in le za pičlih 5 stotink sekunde je obstal na 17. mestu. Jure Hafner je bil 26., Črt Ikovic pa 44.

Lanske zmage v Bad Gasteinu ni branil Košir, ki po težavah s hrbtom pravi, da še ni dovolj dobro pripravljen za tekme, vseeno pa upa, da se bo vrnil na Rogli. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra ga je zamenjal Bolgar Radoslav Jankov, ki je prišel do druge zmage v tej sezoni. V velikem finalu je premagal Italijana Maurizia Bormolinija. Tretji je bil še en Italijan Mirko Felicetti, četrti pa Karl. Pri ženskah je bila najboljša Rusinja Jekaterina Tudegeševa pred Avstrijkama Julijo Dujmovits in Sabine Schöffmann.

V soboto bo v Bad Gasteinu še ekipna tekma, na kateri pa Slovencev ne bo.