V Crans Montani dve ženski kombinaciji

Po zatrjevanju Atleja Skaardala bi švicarsko smučarsko prizorišče lahko nadoknadilo odpadlo tekmo iz Zauchenseeja.

Objavljeno
17. januar 2017 12.03
ALPINE-SKIING/WOMEN
J. P.
J. P.

Crans Montana - Pretekli konec tedna jo je vreme grdo zagodlo prirediteljem tekem svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Zauchenseeju, ki so morali zaradi obilice novozapadlega snega, ki ga niso mogli pravočasno odstraniti s proge, odpovedati nedeljsko alpsko kombinacijo in namesto nje izpeljati klasičen smuk.

Kot je poudaril direktor smučarskega svetovnega pokala, Norvežan Atle Skaardal, bi lahko odpadlo kombinacijsko tekmo nadoknadili konec februarja v švicarski Crans Montani, ki bo po prvotnem načrtu gostila superveleslalom (25. februar) in alpsko kombinacijo (dan pozneje).

Ker se nato iz Švice dekleta selijo v Južno Korejo in ZDA, je Skaardal zatrdil, da če tekme iz Zauchenseeja ne bodo izpeljali v Crans Montani, je bržkone niti ne bodo nadomestili, saj potem rezervnih terminov zmanjka. Spomnimo: dekleta bi morala v Altenmarktu pod streho spraviti drugo od treh kombinacij v sezoni, na uvodni decembra v Val d'Iseru si je konkurenco pokorila odlična Slovenka Ilka Štuhec.

Iz Wengna v Garmisch

Dokončno pa je jasno, da bo nemški Garmisch-Partenkirchen prihodnji petek, 27. januarja, ob 13.05 gostil odpadlo smukaško preizkušnjo moškega svetovnega pokala, ki bi morala biti po prvotnem načrtu minulo soboto v Wengnu, a je vreme ni dovoljevalo. V Garmischu bosta prihodnji vikend na sporedu še dve tekmi - sobotni drugi smuk in nedeljski veleslalom, edini smukaški trening bo v četrtek.

Zato pa Mednarodna smučarska zveza (FIS) najverjetneje ne bo nadomeščala odpovedanega smuka iz Sante Caterine, saj ni našla skupnega jezika z morebitniki prireditelji iz ameriškega Beaver Creeka. Edina preostala možnost za rezervni termin je v okviru finala sezone med 15. in 19. marcem prav tako onkraj »luže«, v Aspnu.