V obtoku tudi ponarejene vstopnice za Planico

SZS opozarja, da bo nečednosti ustrezno sankcionirala in proti kršiteljem uvedla kazenski postopek.

Objavljeno
24. februar 2016 13.56
J. P.
J. P.

Ljubljana − Vsakoletni skakalni (pravzaprav letalski) praznik v dolini pod Poncami se nezadržno bliža, zanimanje je − rezultatom slovenskih orlov v tej sezoni primerno − izjemno, vstopnice za sobotni in nedeljski del so že nekaj časa razprodane, za četrtek in petek pa jih je na razpolago zgolj še peščica. Pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) pa pri tem opozarjajo na previdnost pri nakupu.

»Ugotavljamo, da se v javnosti in na raznih spletnih portalih prodajajo vstopnice po višjih cenah od uradnih, kar je nezakonito, zato opozarjamo, da bomo morebitne kršitelje prijavili pristojnim organom, ki bodo zadevo ustrezno sankcionirali oziroma proti kršiteljem uvedli kazenski postopek. Obenem obveščamo, da so se v javnosti (na črnem trgu) pojavile tudi ponarejene vstopnice, ki so jih posamezniki nezakonito prodajali naprej kupcem. Vse, ki so take vstopnice kupili od preprodajalcev, obveščamo, da z njimi ne bodo mogli vstopiti na prizorišče,« so neomajni pri SZS.

»Organizator, OK Planica, skupaj z uradnim prodajalcem vstopnic znova obvešča vse kupce, naj si vstopnice zagotovijo izključno na uradnih prodajnih mestih. Če bo ob vstopu v Planico ugotovljeno, da so bile kupljene po nezakoniti poti, bodo proti tovrstnim kršiteljem ustrezno ukrepali že na prizorišču,« še poudarjajo pri SZS in dodajajo, da je bila prijava proti doslej znanim storilcem že podana na PU Ljubljana, Policijsko postajo Ljubljana Center.