V okolici Kulma pred poleti ni več proste postelje

Prireditelji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih konec tedna pričakujejo kar 100.000 navijačev.

Objavljeno
11. januar 2016 18.35
J. P.
J. P.

Bad Mitterndorf - Po novoletni nemško-avstrijski turneji čaka smučarske skakalce konec tedna drugi vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu. Prireditelji pričakujejo hud navijaški naval, širše območje prizorišča pa bo v celoti zasedeno, saj ni več na voljo nobene proste postelje. V turističnem društvu v Bad Mitterndorfu ugotavljajo, da je bila večina kapacitet rezerviranih že lanskega aprila.

Od petka do nedelje tako prireditelji pričakujejo kar 100.000 obiskovalcev. Za red bo skrbelo 500 prostovoljnih gasilcev in 100 policistov, v stalni pripravljenosti bo 320 članov Rdečega križa, zaradi pričakovane hude gneče nameravajo začasno spremeniti tudi prometni režim.

Med tekmami bodo imeli reševalci pod skakalnico posebno 85-člansko zasedbo, na voljo bo tudi dežurna zdravniška ekipa. Za navijače, ki bodo na Kulm prispeli z avtomobili, bodo že precej pred Bad Mitterndorfom uredili parkirna mesta in jih nato z avtobusi prepeljali do letalnice. Dogajanje se bo začelo že v četrtek s slavnostnim odprtjem in nastopom predlanske evrovizijske zmagovalke Conchite Wurst.