V ospredju lov na rdečo skupino

Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Anamarija Lampič so odpotovale v Kanado, kjer bo zadnji niz tekem za sv. pokal.

Objavljeno
29. februar 2016 19.20
Smučarski teki
Tanja Volarič
Tanja Volarič

Ljubljana – Pred tekači na smučeh je še zadnji niz tekem za svetovni pokal, ki se bo letos končal presenetljivo zgodaj, že 12. t. m. v Canmoru, na zadnjem prizorišču kanadske turneje.

Na drugo stran Atlantika so že odpotovale tudi štiri Slovenke – Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Anamarija Lampič, ki jih danes najprej čaka šprint v prostem slogu, nato pa do konca še sedem preizkušenj. Četudi je v zraku dolgo viselo vprašanje, ali bo primanjkljaj v tekaškem proračunu zarezal tudi v tekmovalno ekipo za zaključek sezone, so se odločili, da na zahod pošljejo četverico, ki ima možnost za preboj med najboljšo trideseterico v skupnem seštevku.

»Na koncu bi radi imeli tam čim več deklet, za zdaj kaže, da bo tam ostala tudi Katja Višnar, katere status zaradi porodniške miruje. V seštevku šprinta je Fabjanova že v rdeči skupini, Razingerjevi za to manjkajo tri točke, Lampičevi pa 13. V skupnem seštevku pa je Čebaškova 38. in ima tudi še možnosti za skok po lestvici. Zadnje čase ji gre na bolje, še vedno pa imamo možnost, da se katera predčasno vrne domov,« je trener Marko Gracer priznal, da jih zdaj vodi tudi pogled v naslednjo zimo, saj bi se z izpolnitvijo omenjenega cilja znebili stroškov poti in namestitve kar petih tekmovalk.

Spored v naslednjih dneh bo sicer peklenski, vmes pa bodo tudi štirje šprinti. »Sicer bodo daljši, kot smo vajeni, a lažji kot zadnji v Lahtiju. Ker prav vsa svetovna konkurenca v Kanado verjetno ne bo prišla, bomo morda lažje prišli do točk, ki jih krvavo potrebujemo,« dodaja Gracer.