V Pjongčangu spet slovenska hiša

Slovenskega olimpijskega središča ni bilo že vse od zimskih olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru.

Objavljeno
20. junij 2017 14.39
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko je slovenska hiša na prizorišču olimpijskih iger nazadnje stala pozimi leta 2010 v Vancouvru, zalomilo pa se je že dve leti pozneje v Londonu, je projekt, za katerega pri nas zadnja leta ni bilo pravega soglasja, za zimske olimpijske igre prihodnje leto v Pjongčangu vendarle dobil zeleno luč, pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) pa upajo, da bo podobno tudi v Tokiu 2020 in Pekingu 2022.

Predvsem po zaslugi idrijskega Kolektorja kot gonilne sile, ob sodelovanju Slovenske turistične organizacije, Spirita, Urada vlade za komuniciranje in OKS, se predstavitev Slovenije februarja prihodnje leto vrača na prizorišče največjega športnega dogodka na svetu, poroča STA. Slovenska hiša bo stala na 400 kvadratnih metrih v vodnem parku Peakisland v smučarskem središču Yongpyong v Alpensii.

»Prepričani smo, da je prostor dobro izbran, kar potrjuje tudi dejstvo, da bodo imeli svoje hiše v bližini tudi Italijani, Avstrijci, Nemci, Japonci. Blizu so tudi olimpijska vas, obe novinarski središči in nastanitveni hotel za predstavnike Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), le malo dlje je do olimpijskega štadiona in parka,« poudarja Matic Švab iz marketinga OKS.

Operativni vodja hiše bo nekdanji biatlonec Peter Dokl, ki je na OKS od začetka meseca. »Čaka ga veliko dela, saj bo hiša odprta vse dni iger. V njej načrtujemo vse uradne tiskovne konference, uradne sprejeme in sprejeme po kolajnah, večer za pokrovitelje in navijače, ki jih bo vodil nekdanji kapetan hokejske reprezentance Tomaž Razingar, STO bo tam izvedla tudi tradicionalno turistično borzo,« dodaja Švab.