V Planici prvenec Bora Pavlovčiča

Slovenski skakalni najstnik je bil po prvi seriji tekme celinskega pokala drugi, v finalu pa švignil še mimo Viktorja Polaska. 

Objavljeno
18. februar 2017 19.31
bsa skakalci
J. P.
J. P.

Planica - Obetavni slovenski smučarski skakalec Bor Pavlovčič je bil na tekmah celinskega pokala doslej najboljši tretji lanskega januarja v Saporu. Do danes, ko si je prvič v karieri pokoril vso konkurenco - in za nameček še pred domačimi navijači v Planici. Po prvi seriji je bil 18-letni Gorenjec drugi, toda zgolj štiri desetinke točke za mladinskim svetovnim prvakom, Čehom Viktorjem Polaskom, ki v finalu ni zdržal in je zdrsnil na tretje mesto. Pavlovčič je v drugo potegnil do 137 metrov, kar je bila druga daljava dneva, s čimer se je povzpel povsem na vrh, prvega zasledovalca, Norvežana Joakima Auneja, pa pustil za seboj za 7,8 točke.

Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Borov klubski kolega, 19-letni Rok Tarman, za katerega je bila to šele četrta preizkušnja celinskega pokala v karieri: januarja je trikrat tekmoval v Saporu in bil enkrat tam ravno tako peti. Danes mu je po prvi seriji kazalo nekoliko slabše, saj je držal deveto izhodišče, v drugi pa jadral 136 metrov daleč in pridobil štiri mesta. V finalu je za sedem mest - na končno deveto - poskočil tudi Miran Zupančič, do točk so se dokopali še Jaka Hvala (16. mesto), Aljaž Osterc (17.) ter Nejc Dežman, Žiga Jelar in Matjaž Pungertar, ki so se zvrstili med 21. in 23. mestom. Jutri bo v Planici še druga posamična preizkušnja.