V Planici že letijo: velikanko krstil Rožle Žagar, najdaljši polet 227 m

V Planici se je 23 smučarskih skakalcev že pustilo po novi velikanki. Najdaljši polet je uspel Ernestu Prišliču - 227 m.

Objavljeno
18. marec 2015 11.52
Planica2015
Miha Šimnovec, Š. Ro, šport
Miha Šimnovec, Š. Ro, šport

Planica - Po ponedeljkovem uradnem odprju letalnice, so danes planiško velikanko že preizkusili prvi predskakalci. Po njej se je spustilo 23 skakalcev, čast da prvi poleti po novi napravi je dobil Rožle Žagar in vpisal daljavo 169 m. »Nič groznega ni bilo, vse sem imel pod nadzorom. Objekt je zelo lep, hvala vsem, ki so tako trdo delali na njem,« je povedal Žagar.

Z najboljšo daljavo zablestel Ernest Prišlič, ki mu je uspel 227 m dolg polet. Kot je dejal, je užival in ni pričakoval, da ga bo odneslo tako daleč. Sicer sta 200-metrsko znamko z 213 m presegla še Andraž Pograjc ter avstrijski nordijski kombinatorec Fabian Steindl, ki je dosegel 201 m.

Prve polete na velikanki je v idilični in sončni kulisi v Planici pospremilo okoli 1000 ljudi in za konec tedna napovedalo odmevni športni praznik pod Poncami.

V drugi poskusni seriji so nastopili le štirje skakalci, saj so zaradi težav na smučini preizkus velikanke prekinili in zaključili. Do jutri, ko so na sporedu kvalifikacije, naj bi težave že odpravili.

Jutrišnji program se bo začel že ob 9. uri z uradnim treningom, ob 11. uri bodo kvalifikacije s 13 slovenskimi skakalci: Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Robert Kranjec, Cene Prevc, Matjaž Pungertar, Jaka Hvala, Rok Justin, Anže Lanišek, Tomaž Naglič, Miran Zupančič in Anže Semenič.