V prihodnji sezoni Ljubno sredi februarja, Planica konec marca

Znan je koledar prihodnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki ga je FIS potrdila na sestanku v Zürichu.

Objavljeno
09. april 2016 16.29
J. P.
J. P.

Zürich - Znan je koledar prihodnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki ga je Mednarodna smučarska zveza (FIS) potrdila na sestanku v Zürichu, toda ob predpostavki, da vse sprejete odločitve še niso dokončne, saj mora zeleno luč prižgati še junijski kongres zveze. V primerjavi z minulo sezono je predvideni program deloma pevetren.

Uvodno dejanje nove tekmovalne zime naj bi tako 3. in 4. decembra - torej dva tedna pozneje kot v prejšnji sezoni - vnovič gostil Klingenthal, je pa Nemčija prostovoljno izgubila drugega prireditelja, Titisee-Neustadt, kjer so se odločili za obnovo objektov, prav tako sta iz koledarja izpadla tudi finska Kuusamo in Kuopio.

Novost bo norveška turneja štirih skakalnic, karavana se bo tako med 11. in 19. marcem prihodnje leto selila od Osla in Lillehammerja do Trondheima in Vikersunda. Tik pred njo bo svetovno prvenstvo gostil finski Lahti, finale sezone pa bo med 24. in 26. marcem ponovno na slovenskem snegu, v Planici. Dekleta bodo sezono začela 2. in 3. decembra v Lillehammerju, končala 18. in 19. marca v Oberstdorfu, svetovna karavana pa se bo na Ljubnem ob Savinji ustavila 11. in 12. februarja.