V Söldnu bo tekmovalno zimo odprla tudi slovenska šesterica

V veleslalomu bodo nastopili Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Ana Bucik ter Žan Kranjec in Miha Hrobat.

Objavljeno
20. oktober 2016 13.28
ALPINE-SKIING/
J. P.
J. P.

Sölden - Nova tekmovalna zima je tik pred vrati, avstrijski ledenik Rettenbach nad Söldnom bo konec tedna že tradicionalno odprl sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Uvodne veleslalomske preizkušnje se bo udeležila tudi slovenska šesterica: Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Ana Bucik v ženski konkurenci ter Žan Kranjec in Miha Hrobat v moški.

Prva tekma sezone se bo začela v soboto ob 10. uri, v našem taboru je največ pričakovati od Drevove, ki ima za seboj najboljšo sezono v karieri, dvakrat - v Flachauu in Mariboru, ko je bila druga - je tudi skočila na zmagovalni oder. Smučarski svet bo sicer uvodoma pogrešal Tino Maze, ki bo danes proti večeru sporočila, kako si je zamislila prihodnost, Anno Veith, Lindsey Vonn, Viktorio Rebensburg ...

Dan pozneje bo ob istem času na sporedu še moška preizkušnja, na kateri bodo slovenske oči uprte predvsem v Kranjca, ki je minulo veleslalomsko sezono končal na 26. mestu, prvič pa se bo v veleslalomu za svetovni pokal predstavil tudi Hrobat, ki sicer še lovi prve točke na tekmah te ravni. Ledeniški uvod bo izpustil vsestranski norveški zvezdnik Aksel Lund Svindal.