V St. Moritzu na voljo še štirje kompleti kolajn

Doslej je na SP v St. Moritzu največ pokazala trikrat zlata Švica, zmage tudi še v Slovenijo, Avstrijo, Kanado in Francijo.

Objavljeno
15. februar 2017 08.12
ALPINE-WORLD/WOMEN
J. P.
J. P.

St. Moritz - Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v švicarskem St. Moritzu, s katerega bo tudi slovenska odprava prinesla vsaj eno odličje (smukaško najžlahtnejšega leska je osvojila Ilka Štuhec), se je prevesilo v zadnji del. Na voljo so le še štirje kompleti odličij v obeh tehničnih disciplinah, po današnjem prostem dnevu bodo jutri (štart prve proge ob 9.45 in finala ob 13. uri) v pogonu veleslalomistke, dan pozneje veleslalomisti, medtem ko se bodo slalomskega izziva dekleta lotila v soboto in fantje v nedeljo, ko bo prvenstva tudi konec.

V slovenskem taboru je še nekaj negotovosti glede nastopa poškodovanega Žana Grošlja, največ pa je že jutri pričakovati od Ane Drev, ki sodi v širši veleslalomski vrh. Po sedmih preizkušnjah na prvenstvu so na vrhu razpredelnice uspešnosti gostitelji Švicarji, doslej trikrat zlati po zaslugi Wendy Holdener, Beata Feuza in Luce Ärnija. V slovenski družbi so med državami s po eno kolajno najžlahtnejšega leska še Avstrija (Nicole Schmidhofer), Kanada (Erik Guay) in Francija (paralelna tekma mešanih ekip), glavni dolžniki pa ostajajo Američani z zgolj smukaškim bronom Lindsey Vonn, njihovo čast bo v obeh tehničnih disciplinah torej morala reševati mlada Mikaela Shiffrin.

Meta Hrovat že v domovini

Slovenska odprava na tekmah v tehničnih disciplinah ne bo mogla računati na mlado in obetavno Meto Hrovat, ki je padla na ogrevanju pred preizkušnjo evropskega pokala v Gösslingu in utrpela lažji pretres možganov, se je danes iz St. Moritza že vrnila v domovino. V našem taboru so se namreč odločili, da je ta čas za 19-letno članico ASK Kranjska Gora, ki se je v tej sezoni svetovnega pokala dvakrat pridružila dobitnicam točk, najbolj potreben počitek. Namesto nje bi morala v jutrišnjem veleslalomu ob Ani Drev, Ilki Štuhec in Tini Robnik slovenske barve braniti še slalomska specialistka Ana Bucik, ki pa se je odločila, da zaradi rahlih zdravstvenih težav in utrujenosti ne bo tekmovala, temveč se bo raje optimalno pripravila na sobotni slalom. Tako bodo jutri v igri za visoka mesta zgolj tri Slovenke.