V Watlesu boj z vremenom, Flisar in Ogorelc skozi kvalifikacije

Zaradi slabe napovedi so kvalifikacije za tekmo smučarskega krosa v Watlesu izvedli dan prej, kot je bilo predvideno.

Objavljeno
14. januar 2016 18.56
Špela Robnik
Špela Robnik

Watles - Če so v slabi decembrski zimi izvedli ves načrtovan program tekem za svetovni pokal v smučarskem krosu, pa je v novem koledarskem letu narava že prenehala sodelovati. Prizorišče v Watlesu spremlja smola - najprej so tekme zaradi pomanjkanja snega odpovedali, a so nato v Italiji skupaj s snežno odejo le dobili nadomestno preizkušnjo teden dni pozneje, namesto francoskega Le Plagna. Toda tudi ta konec tedna jim nagajajo vremenske razmere, ki so že spremenile načrtovan urnik. Dvojni spored kvalifikacij za sobotno in nedeljsko tekmo bi morali izvesti v petek, a so ga zaradi slabe napovedi že danes. Pa še to so smučarji opravili le en nastop, če bo mogoče, bodo drugi del pod streho spravili jutri.

To je iz Watlesa danes sporočil najboljši slovenski tekmovalec Filip Flisar. Nastop na tekmi si je zagotovil z 21. časom (1,15), le dve mesti in osem stotink sekunde za njim je bil Blaž Ogorelc (1,23). Razplet kvalifikacij je bil sicer precej presenetljiv in povsem premešal karte na vrhu. Vodilni Francoz Jean Frederic Chapuis je bil denimo šele 30. Najhitrejši je bil sicer njegov rojak Bastien Midol.

»Piha veter, zelo je mrzlo in snežilo je, tudi vidljivost je bila zelo slaba. Proga je bila zelo počasna zaradi novega snega, tehnično pa je bila zelo nezahtevna, lahko bi na njej smučal vsak. Zato so tudi bili precej mešani rezultati, res pa je, da so bile razmere za vse približno enake, tako da to ni izgovor,« je povedal Flisar in še dejal, da sam ni imel najboljšega občutka. »Že na treningu se nisem najbolje počutil. Ni to vrhunska uvrstitev, a k sreči je na tekmi štart tak, da ne bo veliko vplival. Na tekmi je vedno druga zgodba.«