Val Thorens: Flisar končal že v osmini finala, zmaga Delboscu 

Filip Flisar je imel po petem mestu v kvalifikacijah v osmini finala obilico smole in ostal brez napredovanja.

N. Gr.
čet, 07.12.2017, 12:37; spremenjen: 14:30

Val Thorens - Na francoskem prizorišču se je začela nova sezona v smučarskem krosu. Po prvotnem načrtu naj bi bile danes na sporedu le kvalifikacije, a je za jutri napovedano sneženje in tekmo so raje prestavili na četrtek. Filipa Flisarja sprememba ni pretirano zmedla, po petem mestu v kvalifikacijah je dobro štartal tudi svoj nastop v osmini finala. 

Skozi štartna vratca, ta del nastopa je poleti veliko treniral, se je pognal najhitreje in prepričljivo vodil do polovice proge, ko sta se z drugim favoritom za napredovanje Alexom Pivo v skoku zapletla. Piva, ki je bil kriv za nesrečo, saj je želel preveč, je odletel s proge, Flisar pa je izgubil več kot sekundo in boj za prvi dve mesti je bil izgubljen.

V cilj je pripeljal na tretjem mestu in ostal brez uvrstitve v četrtfinale, nova sezona se ni začela po njegovih željah. Po dveh letih odsotnosti zaradi poškodbe se je v karavano vrnil tudi Blaž Ogorelc, a je bil prepočasen že v kvalifikacijah. 

Pri ženskah je zmago slavila 21-letna Švedinja Sandra Naeslund, tako je nadaljevala vrhunski niz šestih zaporednih uvrstitev na stopničke na tekmah svetovnega pokala, zmaga v Val Thorensu je bila tretja v njeni kratki karieri. Druga je bila Nemka Heidi Zackher, tretja pa Kanadčanka Kelsey Serwa

V zanimivem moškem finalu edino Kanadčan Christopher Delbosco ni naredil večje napake in je zasluženo prišel do zmage, z drugim mestom se je moral zadovoljiti Francoz Arnaud Bovolenta, kot tretji pa je končal Terence Tchiknaworian. Flisar je tekmo končal na 18. mestu, Ogorelc pa kot 54.

Flisar na srečo ne bo imel časa prav dolgo obžalovati izgubljene priložnosti, karavana v smučarskem krosu je namreč s tekmo v Val Thorensu začela alpsko turnejo, na kateri jih v 14 dneh čaka kar šest tekem. Naslednja bo, če padavine jutri ne bodo preobilne, na sporedu že v soboto v Val Thorensu, če bodo tekmo odpovedali pa še ni jasno, kje in kdaj jo bodo nadomestili. 

Val Thorens, izidi:

1. Christopher Delbosco (Kan)
2. Arnaud Bovolenta (Fra)
3. Terence Tchiknavorian (Fra)
4. Jonas Lenherr (Švi)
5. Francois Place (Fra)
6. Brady Leman (Kan)
7. Erik Moaberg (Šve)
8. Florian Wilmsmann (Nem)
18. Filip Flisar (Slo)
54. Blaž Ogorelc (Slo)

Ženske:
1. Sandra Naeslund (Šve)
2. Heidi Zacher (Avt)
3. Kelsey Serwa (Kan)
4. Brittanx Phelan (Kan)
5. Georgia Semmerling (Kan)
6. Lisa Andersson (Šve)
7. Marielle Sabbatel Berger (Fra)
8. India Sherret (Kan)

 

Prijavi sovražni govor