Vanessa Mae se je pritožila na Cas

Tajska violinistka Vanessa Mae, ki jo je Mednarodna smučarska zveza suspendirala za štiri leta, se je pritožila na Cas.

Objavljeno
04. december 2014 17.30
Vanessa Mae Banned
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lozana - Tajska violinistka Vanessa Mae, ki si je na spornih kvalifikacijskih tekmah za olimpijske igre zagotovila nastop v Sočiju se ne želi sprijazniti s posledicami, ki so jo doletele po razkritju. Mednarodna smučarska zveza (Fis) ji je že pred časom naložila kazen v obliki štiriletne prepovedi nastopanja, Tajka pa se je glede sankcij sedaj pritožila na mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

S pritožbo želi preprečiti omenjeno prepoved nastopanja, pa tudi izbris dosežkov na olimpijskih igrah, ko je bila s petdesetimi sekundami zaostanka za Tino Maze zadnja, 67. Fis je namreč Mednarodnemu olimpijskemu komiteju poleg prepovedi nastopanja predlagala tudi izbris rezultatov zaradi kršenja olimpijskih pravil.

Cas je pritožbo Vanesse Mae Vanakorn danes potrdil in primer tudi uradno odprl, več podrobnosti o primeru pa niso izdali.

Fis je poleg tajske olimpijke sicer kaznovala tudi štiri slovenske smučarske delavce, ki so sodelovali pri goljufiji. Omenjeno četverico je že pred tem kaznovala tudi Smučarska zveza Slovenije in ji že julija izrekla štiriletno prepoved delovanja v okviru SZS zaradi objektivne odgovornosti.