Večtisočglava množica na Kongresnem trgu pozdravila zimske športnike

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal sprejem za slovenske zimske športnike, ki so pretekli konec tedna končali sezono.

M. Ž.
tor, 22.03.2016, 17:15; spremenjen: 18:38

Ljubljana – Smučarska zveza Slovenije je ob koncu tekmovalne sezone za svoje tekmovalce priredila poseben sprejem na Kongresnem trgu, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi.

Športni navdušenci so med drugimi lahko pozdravili prvega junaka minule zime, smučarskega skakalca Petra Prevca, ki je s seboj prinesel veliki kristalni globus, skakalko Majo Vtič, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila tretje mesto, smučarja Ano Drev in Boštjana Klineta, biatlonca Tejo Gregorin in Jakova Faka, deskarja na snegu Roka Marguča in Žana Koširja ter smučarja prostega sloga Filipa Flisarja.

Kot prvi je na oder stopil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, ki je v nagovoru povedal: »Naši športni junaki so nas tudi v tej sezoni navduševali z izjemnimi rezultati. Zasluga gre njihovemu talentu, trdemu delu, trenerjem, fizioterapevtom, serviserjem, opremljevalcem in ostalim strokovnim sodelavcem, ki tvorijo veliko družino Smučarske zveze slovenije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil našim sponzorjem, ki nam zvesto stojijo ob strani. Posebna zahvala gre tudi vam, ki nam vedno stojite ob strani in spodbujate naše šampione. Bodi z nami še naprej, mi pa bomo poskrbeli, da se bomo prihodnje leto v enakem času ponovno veselimo lepih uspehov.«

Med športniki prvi na odru smučarji

Izmed slovenskih športnikov so se na oder kot prvi povzpeli alpski smučarji. Prvo besedo je imela Ana Drev, ki se je v tej sezoni dvakrat uvrstila na zmagovalni oder, v veleslalomskem seštevku pa je končala na sedmem mestu:

»V tej sezoni sem prvič stala na zmagovalnem odru, kar je bilo neverjetno, bilo je še ogromno drugih dosežkov. Odločitev, da kariero podaljšam še za sezono, je bila tako pravilna. Hvala vsem navijačem, ki ste navijali zame med sezono, v Mariboru in tukaj v Ljubljani.«

Med slovenskimi moškimi smučarji je izstopal Boštjan Kline, ki se prav tako lahko pohvali z dvema uvrstitvama na zmagovalni oder: »Najbolj sem ponosen na to, da sem ostal zdrav. Upam, da bom rezultate iz te sezone še nadgradil v prihodnji.«

 

 

Najglasnejši aplavz za Petra Prevca

Za konec so na oder prišli smučarski skakalci, na čelu z glavnim junakom Petrom Prevcem, ki je v rokah trdno držal veliki kristalni globus. Slovenski as je moral najprej odgovoriti, kolikokrat je doslej pogledal ta globus, v šali pa je odgovoril: »Prvič v Planici in drugič danes, ko sem ga vzel iz škatle,« je dejal Peter, ki je med najbolj čustvenimi trenutki izpostavil prvo zmago sezone, zmago na novoletni turneji in vzdušje v Planici po svojem zadnjem skoku.

Ena od zanimivosti sprejema je bila tudi uradna predaja smuči Petra Prevca, ki jih je na dobrodelni dražbi za projekt Botrstvo Vala 202 kupilo podjetje Bauhaus, zdaj pa jih je Prevc tudi osebno predal: »Spoznal sem, zakaj ne bi smuči, ki jih ne potrebuješ več, podaril v dober namen in pomagaš nekomu, ki potrebuje pomoč,« je svojo potezo pospremil najboljši skakalec na svetu. Prevc je smuči, ki so na dražbi prinesle kar 45.000 evrov, na odru tudi podpisal.

Športniki na sprejemu pri predsedniku

Zimske športnike sta danes v predsedniški palači sprejela predsednik Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Oba sta izpostavila povezanost, ki jo Slovenci čutimo ob spremljanju uspehov naših športnikov. Da tudi športniki s ponosom stojijo pod slovensko zastavo, pa je dejal smučarski skakalec Peter Prevc.

Povezane novice

Jasnič: Dobiček od Planice mora pripasti skokom
22. marec ob 06:00
Predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič poudarja, da je treba pomagati klubom.
Prijavi sovražni govor