Vesna Fabjan zaradi aritmije na operacijo

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan bo danes prestala operacijo zaradi aritmije.

Objavljeno
13. januar 2015 12.42
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan ima težave s srcem. Po številnih pregledih so ji potrdili srčno aritmijo, kar bo z današnjim operativnim posegom skušala odpraviti. Za kako dolgo jo bo nevšečnost oddaljila od tekmovanj pa zaenkrat še ni znano.

Bronasta olimpijka z zadnjih iger v Sočiju ima tovrstne težave že kar nekaj časa, sedaj pa se je odločila, da bo nepravilnost skušala odpraviti z operativnim posegom. »Te težave so me ovirale, saj je bila moja regeneracija za 20 odstotkov slabša. Poseg naj bi to rešil, zato z veseljem gledam naprej. Če bo vse potekalo kot mora, bom do konca tedna že doma. Po treh tednih bi lahko že trenirala, a bo potrebno biti previden. Kaj to pomeni za nadaljevanje sezone še ne moremo reči. Ob najboljšem scenariju bi lahko celo nastopila na svetovnem prvenstvu v Falunu,« je svoj pogled na okrevanje predstavila 29-letnica.

Slednja je imela težave s počutjem tako na treningih kot v privatnem življenju, zato je opravila številne preglede. Najprej pri trenerju ruske tekaške reprezentance, nato na jeseniškem funkcionalnem laboratoriju za neinvazivno kardiološko in angiološko diagnostiko, kjer so tudi potrdili diagnozo aritmije. Na koncu se je obrnila še na Univerzitetni klinični center, nakar se je odočila za operativni poseg. Rezultati preiskav bodo znani v drugi polovici tedna, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.