Veter odpihnil ženski veleslalom

Štart ženskega veleslaloma v Jasni so najprej premaknili za eno uro, nato pa ga zaradi vetra dokončno odpovedali.

Objavljeno
05. marec 2016 10.22

Jasna - Več preglavic kot prireditelji tradicionalnega Pokala Vitranc v Kranjski Gori imajo njihovi slovaški kolegi, ki skušajo ta konec tedna izpeljati preizkušnji svetovnega pokala alpskih smučark v tehničnih disciplinah v Jasni. Za danes je bila predvidena veleslalomska tekma, ki bi se morala s prvo progo začeti ob 10.30, a jo je močan veter sprva odpihnil za eno uro. Tekmovalna žirija se je namreč že zjutraj odločila, da bo poskusila prvo udeleženko, Italijanko Federico Brignone, z znižanega štarta na progo Lukova poslati ob 11.30, ker pa se vetrovne razmere na prizorišču niso umirile, so se odgovorni na naslednjem sestanku ob 10.45 odločili za skrajno potezo in današnjo tekmo dokončno odpovedali.

Kakšna bo nadaljnja usoda odpihnjenega veleslaloma, ta čas še ni znano. Če bi se ozračje umirilo, lahko slovaški prireditelji še vedno izkoristijo ponedeljkov rezervni termin in tudi štartno hišico pomaknejo nekoliko nižje. Na seznamu udeleženk je bilo sicer 59 veleslalomistk, odlično številko 3 pa je žreb namenil oboleli Ani Drev. Napad iz ozadja so načrtovale še štiri Slovenke: Katarina Lavtar bi morala nositi številko 31, Ilka Štuhec 47, Tina Robnik 50, Maruša Ferk pa 56. Jutri je v Jasni predvidena slalomska preizkušnja z začetkom prve serije ob 10. uri in finala tri ure pozneje.

V primeru, da se jutri prirediteljem ne bo posrečilo pod streho spraviti niti slalomske tekme, jo bodo skušali izpeljati v ponedeljek, če pa bo jutri program stekel po načrtih, bo dan pozneje rezervni termin oddan veleslalomistkam.