Veter odpihnil drugi dan poletov na Kulmu

Žirija ni želela tvegati in je najprej odpovedala kvalifikacije, nato pa še tekmo. Karavana se seli v Oberstdorf.

J. P., N. Gr.
ned, 14.01.2018, 13:56; spremenjen: 15:05

Bad Mitterndorf - Veter jo je zagodel avstrijskim prirediteljem druge zaporedne tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih na slovitem Kulmu. Potem ko se je včerajšnja preizkušnja za slovenski tabor - kljub diskvalifikaciji na petem mestu najboljšega Jerneja Damjana - razpletla zelo dobro, danes dosežkov ni bilo mogoče oplemenititi.

Razlog? Premočan veter je najprej odpihnil kvalifikacije, nato pa se nekaj časa poigraval tudi s prvo serijo tekme, ki bi se morala začeti ob 14.15. Žirija ni želela ničesar tvegati in je sprva nekajkrat prestavila predvideni štart, ker se do 15. ure, ko je bil zadnji možen termin začetka, ozračje ni umirilo, pa je odpovedala tudi preizkušnjo.

Smučarski skakalci bodo imeli v olimpijski zimi tudi na letalnicah še dovolj priložnosti, prvo pa že v drugi polovici prihajajočega tedna, ko bo Oberstdorf gostil enega vrhuncev sezone - svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Na nemškem prizorišču, tudi kraju številnih uspehov slovenskih orlov, se bo dogajanje začelo v četrtek s kvalifikacijami, v petek in soboto bosta na sporedu posamični tekmi, v nedeljo pa še ekipna.

Prijavi sovražni govor