Vodičar ponudil odstop

Smučarska zveza Slovenije: jeseni združitev smučarskih tekov, skokov in nordijske kombinacije.

Objavljeno
18. februar 2016 21.48
Tanja Volarič
Tanja Volarič

Ljubljana – Dolg, ki ga bodo v tej sezoni »pridelali« tekači na smučeh – predvideni znesek 40 tisoč evrov bi po končnem obračunu lahko povečal še svetovni pokal v Planici –, bi znal za seboj potegniti tudi popolno reorganizacijo panoge, celo do te mere, da bi delno ostala brez avtonomije, saj pri SZS razmišljajo, da bi združili tek, smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Predsednik SZS Enzo Smrekar je na včerajšnji seji IO predlagal, naj člani zbora za teke v naslednjih dveh tednih razpravljajo ne le o odstopu dosedanjega vodje Janeza Vodičarja in njegovi zamenjavi, ampak tudi o finančnem stanju, o programu za sezono 2016/17 s finančnimi in kadrovskimi rešitvami ter o tem, kako združiti vse tri panoge. To bodo nato vključili v statut, ki naj bi ga SZS sprejemala maja letos.

»Vsi smo za to, da se nordijska kombinacija in teki združijo s skoki, vendar ne zaradi prelivanja sredstev med panogami, ampak zaradi boljšega trženja,« je dejal Janez Kocijančič, medtem ko je Petra Majdič izrazila željo, da bi Vodičar doslej pokazal večjo pripadnost teku. Slednji je včeraj ponudil odstop, vodja slovenskih skokov Ljubo Jasnič pa opozoril, da bodo tekaški programi izvedeni v celoti. »To bomo storili tako ali drugače in pri tem bomo sodelovali. Naš pogoj je, da je nordijsko smučanje enotno v statutu SZS, ki naj bi ga sprejeli maja, torej da imamo v rokah škarje in platno,« je bil jasen Jasnič.