Vonnova kljub poškodbi še ni odpisala nedeljske tekme (VIDEO)

Ameriška alpska smučarka bo po padcu v superveleslalomu podrobnejše preglede z MR opravila v ponedeljek.

Objavljeno
27. februar 2016 21.17
Š. Ro.
Š. Ro.

Soldeu - Prva smučarska zvezdnica svetovnega pokala Lindsey Vonn se ob današnjem padcu na superveleslalomski tekmi v Andori očitno le ni huje poškodovala. Kot je prek socialnih omrežij sporočila svojim oboževalcem, ima sicer počeno kost v levem kolenu, vseeno pa še ni povsem odpisala svojega nastopa na nedeljski kombinacijski tekmi na Grandvaliri.

»Ujela sem se v novozapadli sneg in grdo padla. Rentgen je pokazal na počeno kost v levem kolenu, pregled z magnetno resonanco pa bom opravila v ponedeljek. Počakala bom do jutri in videla, kako se bom počutila ter se nato odločila, ali bom nastopila v kombinaciji,« je zapisala ob fotografiji, na kateri si koleno hladi z ledom.

Za zdaj je to vsekakor dobra novica. Ko je po padcu, ki sicer na prvi pogled ni izgledal zelo nevaren, obležala v snegu, so se že napovedovali najhujši scenariji, da bo boj za veliki kristalni globus izzvenel s poškodbo najboljše na svetu. A se štirikratna zmagovalka svetovnega pokala očitno še ne bo kar tako predala.

Vonnova je kljub ničli ostala v vodstvu skupne razvrstitve. Njena tekmica Švicarka Lara Gut je namreč dosegla šele 16. mesto in zaostaja za osem točk. Ob prekinitivi zaradi padca Američanke je dolgo čakala na štartu, smučala pa v izjemno težkih razmerah. V cilju je zaradi močnega sneženja jezno zamahnila z roko in dala vedeti, da so bile razmere zares na meji regularnih.

Ni bila edina, ki je menila tako, tudi v avstrijskem taboru so tekmo označili za »škandalozno«. Zaradi snežne nevihte so štart preložili za tri ure. Tekmovalke, ki so štartale z začetnimi številkami, med njimi tudi zmagovalka Italijanka Federica Brignone, so imele neprimerljivo boljše razmere, kot dekelta v ozadju, tudi Maruša Ferk in Vanja Brodnik. Je pa boljšo številko izkoristila Ilka Štuhec in z 11. mestom osvojila najboljšo uvrstitev te sezone.

 

Got caught in the soft snow today and crashed pretty hard. X-rays showed I have a hairline fracture in my left knee and...

Objavil/a Lindsey Vonn dne 27. februar 2016