Vonnova potrdila: Vračam se v Zauchenseeju

Ameriška alpska smučarka je tudi razkrila, da si je poškodovala živec na roki in zato dolgo sploh ni mogla premikati prstov.

Objavljeno
11. januar 2017 17.37
Vonn Return Skiing
Š. Ro.
Š. Ro.

Zauchensee - Dolgega čakanja je konec, na tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju se vrača Američanka Lindsey Vonn. Potem ko si je novembra na treningu zlomila roko in znova morala skozi bolečo rehabilitacijo, je zdaj poškodba pozdravljena, najboljša smučarka vseh časov pa je že prispela v Evropo in potrdila, da bo ta konec tedna nastopila že na tekmah hitrih disciplin v Zauchenseeju.

»Ne morem opisati, kako vznemirjena sem pred vrnitvijo na strmine ta konec tedna. Za menoj so težki trije meseci in več kot 300 ur rehabilitacije, a ko danes vem, da sem hitra in lahko spet tekmujem, se je ves trud poplačal,« je povedala 32-letnica in zmagovalka 76 tekem za svetovni pokal, s katerimi se bo vnovič podala v lov na rekord Ingemarja Stenmarka, najboljšega vseh časov, z 86 zmagami.

»Veselim se, da se bom vrnila v Zauchenseeju, kjer sem že osvojila veliko uspehov, vključno z lanskim rekordom smukaških zmag pred Annemarie Moser-Pröll. Zamudila sem nekaj tekem, a upam, da bom to lahko hitro nadoknadila in se znova borila za globus,« je napovedala in tako pripravila velik izziv naši Ilki Štuhec, ki je dobila vse tri dosedanje smukaške tekme sezone.

Vonnova bo nastopila na sobotni tekmi smuka, ki bo tudi najbolje pokazala, kako dobro pripravljena se vrača. Po poškodbi sicer na snegu ni preživela veliko časa, a neustrašna mojstrica si za uspeh lahko šteje že tako hitro vrnitev na tekmovališča.

Kot je dejala med okrevanjem, je bila to njena najbolj boleča poškodba doslej. Na svojem facebook profilu je pozneje objavila video, ki zelo nazorno razkriva njeno težko pot. Ob zlomu si je namreč poškodovala tudi živec, zato na začetku sploh ni mogla premikati prstov in dlani, a z neomajno voljo je premagala tudi to in naposled lahko dvignila palec za začetek sezone.