Vonnova še razmišlja

Ameriška šampionka z belih strmin Lindsey Vonn še ne ve, če bo nastopila na uvodu sezone v Söldnu.

Objavljeno
20. oktober 2015 09.49
ALPINE-SKIING/WOMEN
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Sölden - Po (začasnem?) slovesu Tine Maze si je pred novo sezono zagotovo vsaj malce oddahnila ena najboljših smučark na svetu Lindsey Vonn, ki pa še ne ve, če bo nastopila na ledeniškem uvodu nove sezone v Söldnu. Američanka si je na avgustovskih pripravah na Novi Zelandiji poškodovala levo nogo.

»Z velikim vznemirjenjem lahko napovem, da se odpravljam v Evropo in da bom v četrtek že na smučeh na snegu. Da bo jasno, nisem se še odločila, ali bom tekmovala na prvi tekmi sezone. Odločitev bom sprejela v petek,« je na svojem twitter profilu zapisala štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa.

Smukaška kraljica ima v zadnjih letih obilo težav s poškodbami. Po hudem padcu leta 2013 v Schladmingu in dveh težkih operacijah kolena se je lani kljub vsemu vrnila med najboljše. Na olimpijskih igrah v Sočiju resda ni nastopila, blestela ni niti na domačem svetovnem prvenstvu (bron v superveleslalomu), je pa zato kar osemkrat zmagala na tekmah svetovnega pokala in si zagotovila mala kristalna globusa v smuku in superveleslalomu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je zaostala le za zmagovalko Anno Fenninger in slovensko junakinjo Tino Maze, ki bo letos prvič po štirinajstih letih manjkala na uvodu sezone na ledeniku Rettenbach. Črnjanka je s tremi zmagami med najuspešnejšimi udeleženkami söldenske preizkušnje.

Na sobotnem veleslalomu bodo v njene (velike) čevlje skušale stopiti Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Maruša Ferk.