Vonnova zaželela Ilki Štuhec hitro okrevanje

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je poškodovala danes med treningom v Pitztalu.

 

Objavljeno
23. oktober 2017 00.16
ALPINE-SKIING/WOMEN
A. V., STA
A. V., STA
New York - Novica o poškodbi najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec se je hitro razširila tudi po smučarskem svetu. Mariborčanki, ki jo v sredo čaka operacija, potem pa daljše okrevanje, je čim hitrejšo vrnitev v karavano zaželela tudi najboljša smučarka zadnjih sezon in velika tekmica Lindsey Vonn.

"Hudo mi je ob novici, da si je Ilka poškodovala kolenske vezi. To se je zgodilo tudi meni pred zadnjimi olimpijskimi igrami. Želim ti vse dobro, Ilka, dobro okrevaj," je prek Twitterja sporočila Američanka, ki je tudi sama v preteklosti, tako kot Štuhčeva, imela veliko težav s hujšimi poškodbami.

Zdaj so te preteklost, Američanka pa si je za naslednji cilj zastavila nastop na moški tekmi svetovnega pokala. Vsaj za zdaj se ji ta želja še ne bo uresničila, pred kratkim sta namreč Mednarodna smučarska zveza (Fis) in ameriška zveza za alpsko smučanje in deskanje (USSA) prišli do dogovora, da bosta o tej želji ameriške smučarke odločala šele na majskem kongresu Fis.

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je poškodovala danes med treningom v Pitztalu. "Na žalost je bil to eden zadnjih startov za več mesecev. Žalostna in jezna v tem trenutku, a motivirana, da se vrnem," je tvitnila najboljša smukačica zadnje zime.

"Med današnjim dopoldanskim treningom v Pitztalu si je Ilka Štuhec pri padcu poškodovala levo koleno. Svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila zdravniški pregled v bližnji kliniki, specializirani za športne poškodbe. Diagnoza je pokazala, da si je slovenska smučarska šampionka pri padcu strgala sprednje križne kolenske vezi. Za zdaj kaže, da bo Ilka Štuhec zaradi poškodbe primorana izpustiti večji del ali celo celotno sezono v svetovnem pokalu, kar vključuje tudi zimske olimpijske igre v Južni Koreji. Več podrobnosti o sami poškodbi bo znanih v prihodnjih dneh," pa so okoliščine poškodbe pojasnili v družbi za odnose z javnostmi Propiar, ki skrbi za Ilko Štuhec.