Vreme ponagajalo prirediteljem na Golteh

FOTO: drugo šprintersko tekmo svetovnega pokala v telemark smučanju so morali odpovedati. Včeraj Jure Aleš peti.

Objavljeno
03. marec 2016 13.59
Telemark
Janez Porenta
Janez Porenta

Golte - Prireditelji šprinterskih preizkušenj svetovnega pokala v telemark smučanju na Golteh so morali po tem, ko so včeraj vzorno spravili pod streho prvo polovico tekmovanja, danes priznati premoč narave in zaradi neugodnih vremenskih razmer, novozapadlega snega in slabe vidljivosti odpovedati drugo tekmo. Tako se bo svetovna karavana počasi preselila na sever Evrope, saj jo v drugi polovici prihodnjega tedna v norveškem Rjukanu čakata dva posamična ter po en paralelni in ekipni paralelni šprint, še teden dni pozneje pa bo zastor padel v švicarskem Mürrenu.

Včeraj je domače navijače s petim mestom razveselil najboljši slovenski telemark smučar v tej zimi Jure Aleš, ki je pred dobrim mesecem dni prvič na tekmah svetovnega pokala stopil na zmagovalni oder za šprintersko tretje mesto v La Plagnu, le nekaj dni pozneje pa se je v sosednjem Les Contaminesu izkazal z dvema naslovoma mladinskega svetovnega prvaka. Včeraj je s prvo progo opravil s sedmim časom, v finalu pa pridobil še dve mesti in za šest sekund in pol zaostal za pričakovanim zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Müllerjem, ki sta mu družbo na stopničkah delala še Francoz Philippe Lau (+ 2,48) in Švicar Nicolas Michel (3,36).

Blizu deseterice je bil tudi lani na Golteh najboljši domači predstavnik Rok Šmejic, tokrat enajsti, medtem ko je Juretov starejši brat Sašo Aleš zasedel osemnajsto mesto. V ženski konkurenci se je zmage veselila Švicarka Amelie Reymond, ki je Norvežanko Mathilde Olsen Ilebrekke pustila za seboj za šest sekund, rojakinjo Beatrice Zimmermann pa za debelih osem sekund in pol. Komaj 17-letna metliška debitantka Katarina Malenšek je bila zadnja, trinajsta, a se je pogumno spopadla s terenom, medtem ko je Špela Mičunovič odstopila že na prvi progi.