Vrnitev Vonnove pred vrati

Najboljša alpska smučarka vseh časov se je vrnila na sneg, na tekmah naj bi jo spet videli v Cortini d'Ampezzo.

Objavljeno
05. januar 2017 13.26
Š. Ro.
Š. Ro.

Zagreb - Potem ko se je ameriška smučarka Lindsey Vonn nesrečno poškodovala tik pred začetkom nove sezone tekem svetovnega pokala, se bo rekorderka po številu zmag (76) po novem letu le vrnila v karavano. Poškodbo nadlahti je že dobro pozdravila, vrnila se je na sneg in zdaj že načrtuje prve tekme.

Kot je sinoči ob robu spektakla v Zagrebu dejal šef ameriške reprezentance Patrick Riml, Vonnova ta teden smuča v Colorado in preko konca tedna načrtuje prihod v Evropo. »Naredila je že nekaj prostih zavojev. Njen trener Chris Knight je že na poti tja. Za zdaj bo prosto smučala, skupaj se bosta odločila, kdaj je smiselno spet tekmovati,« je povedal.

Da bi nastopila že na zahtevnem smuku v Zauchenseeju prihodnji konec tedna, je težko verjeti, bolj verjetna je vrnitev v njej zelo ljubi Cortini. Gotovo se bo za kakšnen štart že odločila pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu, v začetku februarja.

»Morda bo potrebovala več treninga, morda bo že hitro zelo zanesljiva. Upamo sicer, da bi se lahko vrnila čim prej, morda v Garmischu, morda v Cortini. Odvisno, kako ji bo šlo na treningu v naslednjih dneh,« je še dejal Riml in opozoril, da bo imela zelo malo časa na snegu in da bo morala pozorno poslušati svoje telo.

Vonnova se je poškodovala na treningu superveleslaloma v Coloradu novembra lani in dejala, da tako boleče poškodbe še ni imela, četudi je zadnje sezone morala izpustiti kar nekaj tekem zaradi težav s kolenom.

Reprezentanci naj bi se kmalu pridružila tudi Julia Mancuso, ki prav tako še ni tekmovala v tej sezoni, imela je težave s kolkom, v zadnjem obdobju pa se sicer pripravljala na veseli dogodek - poročila se je s srčnim izbrancem Dylanom Fishem.