Vsestranski Hadalin do zlata na MSP v Sočiju

Dvajsetletnik je trinajsti slovenski alpski smučar, ki je postal mladinski svetovni prvak.

Objavljeno
01. marec 2016 18.49
Mojca Finc
Mojca Finc

Soči – Dvajsetletni Štefan Hadalin je trinajsti slovenski smučar, ki se ponaša s posamičnim nazivom mladinskega svetovnega prvaka. V Rusiji je slavil v kombinaciji nekaj ur potem, ko je med dekleti v isti disciplini bron osvojila Saša Brezovnik.

Po dveh srebrnih kolajnah na lanskem MSP (v superveleslalomu in kombinaciji) si je Hadalin letos potihem želel stopiti še na najvišjo stopničko. »Razmere so bile izjemno težke, zgornji del smukaške proge je bil trd in leden, spodnji pa razgret od sonca. Štefan si je izbral štartno številko 2, kar se je izkazalo za pravo odločitev. Pri slalomu je bilo 15 vrat postavljenih na izredni strmini, podobni tisti v Adelbodnu. Bilo je zelo toplo in tudi če je podlaga posoljena, je po takšnem zelo težko smučati. Zato je tudi bilo toliko izpadov (21 tekmovalcev je v slalomu odstopilo, op. p.),« je iz Rusije sporočil odgovorni trener za ekipo za evropski pokal Miha Verdnik.

Hadalina je opisal kot kompletnega smučarja, pedantnega in zelo zbranega fanta, ki na treningih ničesar ne prepušča naključju. »Želi si, da je vse narejeno 'v nulo',« je razkril o mladeniču, ki se je v tej sezoni reprezentanci za svetovni pokal priključil na treh prizoriščih – tekmoval je v Wengnu, Kitzbühlu in Chamonixu.

Kakšna bo njegova usmeritev v prihodnosti? »Tehničnim disciplinam bo dodajal tudi hitre, poudarek pa bo na kombinaciji,« je o razvoju vsestranskega tekmovalca razmišljal Verdnik. Dolgoročni cilj pa vidi v nastopu na naslednjem SP in OI čez dve leti.