Z razpisom do vodje alpske panoge

SZS: alpski zbor in odbor vodi Iztok Klančnik, ki se zaveda, da ne bo imel enostavne naloge.

Objavljeno
07. april 2015 23.20
Slovenija, Ljubljana, 26.Januar, Iztok Klančnik ob prihodu na sejo nadzornega sveta DARS. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Mojca Finc, Šport
Mojca Finc, Šport

Ljubljana – Generalni direktor Hewlett-Packard Slovenija Iztok Klančnik je kot edini kandidat za predsednika alpskega zbora in odbora pri Smučarski zvezi Slovenije včeraj tudi uradno prevzel to vlogo. Od predstavnikov klubov je prejel 65 glasov, 7 je bilo vzdržanih. »Naloga ne bo enostavna. Potrudili se bomo narediti, kar znamo,« je dejal 50-letnik iz Kranjske Gore.

Nekdanji akrobatski smučar se je na volilni skupščini predstavil v paketu z 12 člani alpskega odbora iz štirih regij. »Nisem kandidiral zaradi dodatne funkcije, ker je ne potrebujem. Verjamem pa v možnost sprememb na bolje v alpskem smučanju,« je dejal Klančnik, ki je že opravil niz pogovorov z ljudmi, ki »verjamejo, da lahko smučanje vrnemo na pota stare slave«. V beli cirkus prihaja neobremenjen, deloval ni v nobenem klubu (prišel je na željo predsednika SZS Enza Smrekarja, predlagali so ga pri SD Ajdovščina). »Marsikaj se je zgodilo v tej panogi; nesoglasja, finančne težave. Vsega tega se zavedam. Nisem smučarski strokovnjak, imam pa bogate izkušnje na področju menedžmenta in marketinga. Verjamem, da pri pridobivanju sredstev v preteklosti ni bilo narejeno vse, kar bi se dalo,« je razmišljal Klančnik in dodal, da bo njegova naloga poiskati nove sponzorje. »Narediti je treba nekaj več, kot je bilo storjenega do zdaj. Veliko sem potoval po svetu in verjamem, da lahko še koga prepričam za naložbo v naše smučanje,« je povedal.

Njegov cilj je do konca sezone izpeljati začrtane programe in tekmovalcem omogočiti ustrezne razmere za trening. »Na podlagi tega pa potem pričakujemo rezultate. Tekmovalci se morajo sprostiti in od sebe dati maksimum. Mi pa jim moramo zagotoviti pogoje za delo,« se zaveda odgovornosti obojih.

Po volitvah je včeraj opravil še prvo sejo odbora. Naslednja naloga je izbrati vodjo panoge, za katerega so danes objavili razpis. Imenovali ga bodo v tednu dni. »Pričakujemo, da bo na voljo noč in dan, zato da bodo zastavljeni programi tekli. Smučanje mora zelo dobro poznati, imeti pa tudi poslovodska znanja, saj bo zadolžen tudi za finance in marketing ... Iščemo močno osebo,« je opisal, kakšno vodjo panoge si želi.

Prvi na seznamu je Andrea Massi. A kakšna naj bi bila v tej zgodbi njegova vloga, ni znano. »Treba je še nekaj časa počakati, da se izjasni, kako on vidi sodelovanje s SZS,« je še dodal Klančnik.