Za konec zmaga Myhrerja, Hirscherju peti veliki globus

Zadnji slalom za svetovni pokal v St. Moritzu je dobil Šved Andre Myhrer pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem.

Š. Ro.
ned, 20.03.2016, 08:57; spremenjen: 14:05

St. Moritz - Sezona tekem svetovnega pokala se je za moški del kravane v St. Moritzu sklenila s slalomom. Boj za kristalni globus se je končal že v Kranjski Gori, osvojil ga je Norvežan Henrik Kristoffersen, na današnji tekmi pa se je zmage veselil Šved Andre Myhrer. Z 14 stotink sekunde je bil hitrejši od Avstrijca Marcela Hirscherja, prvič je na zmagovalni oder stopil Norvežan Sebastian Foss-Solevaag (0,36).

Po prvem delu je kazalo na presenetljiv razplet, na zelo enostavni progi je presenetljivo vodil Švicar Daniel Yule, le stotinko za njim je bil Foss-Solevaag, tretji je bil Myhrer z zaostankom 0,20. Četrti je bil Hirscher (0,32), peti pa Nemec Felix Neureuther (0,39). Yule nato na drugi progi ni zdržal pritiska in se uvrstil šele na 11. mesto, svojo šesto zmago v svetovnem pokalu pa je ulovil Myhrer.

»Prečudovito je končati sezono z zmago. Boril sem se skozi vso sezono in trudil, zato je ta zmaga nagrada tako zame kot za ekipo, ki mi je to zimo stala ob strani,« je dejal Šved, ki je tudi napadal skupno tretje mesto v slalomu, ki pa ga je obdržal Neureuther. Mali globus je prejel nekoliko oboleli Kristoffersen, ki je na zadnji tekmi celo ostal brez točk. »Res sem zadovoljen, da sem si mali globus zagotovil že pred St. Moritzem. Težko je tekmovati, ko si bolan, zaradi bolezni sem preležal dva dneva. Moje baterije so povsem izpraznjene, zato lahko samo rečem, da me je letos spremljala sreča, da mojega prvega globusa ni ogrozila bolezen. Za mano je res neverjetna sezona, še zlasti december in januar sta bila neverjetna,« je po koncu dejal 21-letni Kristoffersen, ki je v končani sezoni na desetih specialnih slalomih zbral šest zmag, ob tem pa je bil še dvakrat drugi in enkrat sedmi.

Prav tako je bil predčasno oddan že veliki kristalni globus, petega zaporednega kariernega je danes dobil Hirscher, tega si je prismučal že v Kranjski Gori, s katerim se je na večni lestvici izenačil z mejnikom Luksemburžana Marca Girardellija.

Zadnja tekma je minila brez slovenskega nastopa. Matic Skube je na 42. mestu zaostal daleč za petindvajseterico, ki se je merila na zadnji tekmi v sezoni.

 

Prijavi sovražni govor