Za Poissona je bilo usodno drevo

V 36. letu starosti je francoski specialist za smuk usodno padel med treningom v kanadski Nakiski.

J. P.
pon, 13.11.2017, 21:11; spremenjen: 15:29

Calgary - Smučarski svet je pretresen nad smrtjo 35-letnega Francoza Davida Poissona, specialista za hitre discipline in dobitnika bronaste kolajne s svetovnega prvenstva. Tragično se je ponesrečil na treningu v kanadski Nakiski, so sporočili s Francoske smučarske zveze. »David je tragično danes preminil po hudem padcu med treningom smuka v Nakiski,« so zapisali in svojcem pokojnega nesrečnika izrekli globoko sožalje. Zgodilo se je 16 let po smrti superveleslalomske svetovne prvakinje Regine Cavagnoud in osem let po odhodu deskarske olimpijske zmagovalke Karine Ruby, dve izjemnih francoskih športnic.

Danes so s francoske smučarske zveze sporočili, da je bil za Poissona usoden trk z drevesom. Po padcu se mu je snela smučka, zdrsnil je pod zaščitno ogrado in priletel v drevo, kjer je na mestu umrl, reševalna služba pa je bila prepozna. 

Poisson je največje uspehe dosegal v kraljevski disciplini, v smuku. V svetovnem pokalu je enkrat stal na zmagovalnem odru, predlanskega decembra je bil v Santa Caterini tretji (še desetkrat je končal v deseterici), specializiral pa se je za velika tekmovanja, na svetovnem prvenstvu leta 2013 v Schladmingu je bil bronast v smuku. Nastopil je tudi na dveh olimpijskih igrah, leta 2010 je bil v Whistlerju sedmi najboljši smukač. Nazadnje je pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) tekmoval v začetku letošnjega septembra na treh tekmah južnoameriškega pokala v La Parvi, v svetovnem pokalu pa konec februarja v Kvitfjellu, a je trikrat ostal brez točk.

Na tragično novico so se na družbenih omrežjih že odzvali mnogi Davidovi smučarski kolegi. »Globoko pretresen in žalosten sem,« je bil kratek Ted Ligety, Anna Veith je pristavila: »Z mislimi sem v teh žalostnih trenutkih pri njegovi družini.« »Šokiran sem in brez besed. Bil je pravi prijatelj in čutovita oseba. Pogrešali te bomo,« je zapisal Travis Ganong, Steven Nyman pa: »Žalostno, ne morem verjeti!« Chemmy Alcott: »Tragično, tako prijeten fant, vselej nasmejan.« Maruša Ferk: »Pogrešali te bomo. Bil si tako pozitiven in odličen smučar.« In navsezadnje Lindsey Vonn: »Moje najgloblje sožalje njegovi družini. Počivaj v miru, David.«

Prijavi sovražni govor