Žan Košir: Japonska je zdaj zame obljubljena dežela

Dva dneva, dve zmagi, dva globusa, veliki in mali. Takšen je izplen slovenskega deskarja Žana Koširja v Asahikavi.

Objavljeno
01. marec 2015 14.12
Japan Snowboard World Cup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Asahikava - Dva dneva, dve zmagi, dva globusa, veliki in mali. Takšen je izplen slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja po paralelnih tekmah svetovnega pokala v japonski Asahikavi. Da je bila mera polna, so njegov današnji slalomski podvig dopolnili še Rok Flander, Rok Marguč in Jure Hafner (z dosežkom kariere), ki so se zvrstili na četrto, šesto in osmo mesto.

»Na Japonsko sem prišel močno motiviran in nabrušen, skoraj tako kot za olimpijske igre. Želel sem si zmagati tudi v veleslalomu, kar se mi pred tem še ni posrečilo. Končno so se mi stvari poklopile, čeravno moram priznati, da sem bil pred štartom kar malo živčen, saj sem prišel sem zmagat. V slalomu pa je bilo nekoliko lažje. Stopnjeval sem ritem in prišel do novega uspeha, s katerim sem izpolnil tudi glavni cilj sezone, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Bolje se ne bi moglo izteči, Japonska je zdaj zame obljubljena dežela. Zdaj imam tu še eno ekshibicijsko tekmo, nato pa že potujemo v Moskvo,« je pod opravljeno potegnil črto 30-letni Tržičan, ki se je na prav vseh osmih preizkušnjah svetovnega pokala v poolimpijski zimi zavihtel na zmagovalni oder.

Prikimal mu je tudi reprezentančni trener Izidor Šušteršič: »Sem brez besed. Noro! Vesel sem, da rezultati dokazujejo, kaj zmoremo. Proga je bila šprinterska, vsaka napaka je bila zato kaznovana, kar sta občutila tudi Jernej Demšar in Gloria Kotnik. Štirje Slovenci v najboljši osmerici? To je kot v dobrih starih časih, ko se je to dogajalo celo večkrat. Je kar malo nostalgično. Zdaj potujemo naprej v Moskvo in nato na finale sezone, da potrdimo te vrhunske dosežke.«